Унікальна збірна Харківщини їде на Олімпіаду

19.07.2016 18:00 Спорт
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Голова ХОДА Ігор Райнін зустрівся з атлетами, які представлятимуть нашу область на найближчій Олімпіаді в Ріо.

Нагадаємо, що Національний олімпійський комітет (НОК) України оголосив список збірної, яка в серпні змагатиметься на Олімпіаді в Ріо. У Бразилії наша збірна буде представлена 205-ма спортсменами, які поборються за медалі у 27 видах спорту. Зокрема, наш регіон представлятимуть 28 атлетів у 14 видах спорту. 

І ось частина цих спортсменів (решта перебуває на зборах) зустрілася з Ігорем Райніним, який привітав їх зі здобуттям олімпійських ліцензій.

– Це ваш успіх, успіх ваших тренерів, успіх України. Харківська команда – це 28 олімпійців. Це найпотужніший склад за всю історію нашої області. Наші олімпійці будуть представлені в 14 видах спорту. Причому 25 олімпійців – вихованці безпосередньо харківської школи. Це найвищий результат серед всіх регіонів України, – розповідає Ігор Райнін.

В Олімпійську збірну увійшли харківські спортсмени

Крім цього, Ігор Райнін запевнив спортсменів, що їх будуть щиро підтримувати навіть на такій далекій відстані. 

– На жаль, ми не зможемо бути у Ріо-де-Жанейро, щоб підтримати вас безпосередньо. 24 серпня у нас дуже велике свято – 25 років Незалежності України. На території області заплановано безліч подій – це, в тому числі, й відкриття станції метрополітену, й органного залу Харківської філармонії. Тому ми залишаємося тут. Будемо готуватися до зустрічі з вами, підтримувати, вболівати за кожного з вас. Будемо тримати за вас кулаки, – сказав Ігор Райнін.

Крім слів поваги і підтримки, очільник ХОДА вручив нашим олімпійцям пам'ятні монети та побажання, а їх наставникам і керівникам спортивних шкіл області – сертифікати на отримання необхідного обладнання.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта