Харків'янин став найкращим альпіністом 2012 року

06.02.2013 13:14 Спорт
фото Євгена Полтавця фото Євгена Полтавця
За підсумками 2012 року харківський спортсмен, майстер спорту з альпінізму Євген Полтавець був визнаний найсильнішим альпіністом України.

Цей результат був оголошений на звітній конференції Федерації альпінізму і скелелазіння України, що відбулася 2 лютого у Києві. Почесну грамоту Євген отримав, тільки-но повернувшись з експедиції у гори Тянь-Шаня. Він розповів, що нагороду йому вручили за гарні результати: перемоги у чотирьох чемпіонатах України в різних класах горосходження і різних дисциплінах.

- Існує чемпіонат України малих гір, де з великою швидкістю проходять одноденні сходження, є чемпіонат зимового класу, де десять днів або два тижні треба боротися на скелі, де дуже важливі витривалість спортсменів. Нам у минулому році вдалося виграти чотири чемпіонати України в різних номінаціях, зібрати повний комплект медалей, і за підсумками року я був визнаний найсильнішим спортсменом, - говорить Євген Полтавець.

Також федерація визначила найкращого скелелаза (ним став Данил Болдирєв з Донецька), тренера з альпінізму (Мстислав Горбенко з Одеси) і скелелазіння (Галина Філенко, Донецьк). Найкращою в Україні була визнана й Харківська обласна федерація альпінізму і скелелазіння, на другому місці — Одеська, на третьому — Дніпропетровська області.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта