Хто з харківских фігуристів поїде на Олімпіаду-2014 (ФОТО)

01.04.2013 08:30 Спорт
фото Бориса Бреславця фото Бориса Бреславця
23 березня у Харкові на льодовій арені «Салтівський лід» зібралися близько 120 спортсменів та любителів фігурного катання на ковзанах у віці від 5 до 40 років.

Тут у відкритому Кубку міста склали конкуренцію харків’янам фігуристи з Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва, а також уперше на турнір завітали спортсмени з Кіровограда, Херсона, Севастополя та Кривого Рога.

Усіх учасників, відповідно до рівня майстерності та віку, було розбито на безліч категорій. Яскраві перемоги у своїх категоріях здобули такі представники Харківщини: Оксана Зінченко, Дар’я Убийкінь, Тетяна Янченко, Іванна Янченко, Юлія Чайкіна, Тетяна Спесивцева, Данила Рострик.

У змаганнях серед пар перші місця посіли Олена Бородіна та Олексій Добров, Олена Волкова та Сергій Санцев.


Змагання стали вже третім етапом у такому форматі, де разом із професійними спортсменами виступають аматори. Фінальна частина турніру пройде в Харкові 24 квітня, вона остаточно закриє сезон фігурного катання Харківщини.

Цей рік для українських фігуристів завершився досить успішно. А найвищим досягненням стало завоювання двох ліцензій на Олімпійські ігри, які у 2014 році відбуватимуться у Сочі. Україна буде представлена в парній категорії та в жіночому фігурному катанні, а хто саме поїде до Сочі, вирішиться на внутрішньому чемпіонаті, який відбудеться у грудні цього року.

Великі шанси потрапити на Олімпіаду мають харківські фігуристи, які входять до складу збірної України – це майстри спорту Надія Фроленкова і Віталій Нікіфоров та Дарья Коротицька і Максим Сподарев. Крім цього, є і талановита молодь. Максим Нікітін і Олександра Назарова минулого року стали срібними призерами Перших юнацьких зимових Олімпійських ігор, а цього року, дебютувавши на чемпіонаті світу, посіли досить високе 11-те місце.

Борис Бреславець, матеріал з газети "Слобідський край" №39 від 30.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта