Матч Україна - Англія: нічия. Едмар атакував, Девіч не вийшов на поле (ФОТО)

11.09.2013 06:29 Спорт
www.dynamomania.com www.dynamomania.com

У вівторок на київському стадіоні «Олімпійський» був прогнозований аншлаг. 

На головній спортивній арені країни в боротьбі за путівку на чемпіонат світу з футболу 2014 року зійшлися лідери відбіркової групи «Н» - національні збірні України та Англії.

Наставник «синьо-жовтих» Михайло Фоменко дещо здивував стартовим складом. На вістрі атаки він поставив Романа Зозулю, залишивши у запасі Марко Девича. Як уже стане відомо пізніше, у форварда харківського «Металіста» були певні проблеми зі здоров'ям. Допомагати Роману мали Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко, а тим, у свою чергу, - Олег Гусєв та Едмар. Тараса Степаненка наш тренер поставив у центр півзахисту замість Анатолія Тимощука. Крім того, у «старті» не знайшлося місця Ярославу Ракицькому. Його замінив одноклубник Олександр Кучер, який отримав у цьому матчі капітанську пов'язку. 


Команди розпочали гру без розвідки, видавши фантастичну по напрузі дебютну чверть години. Перший же простріл у штрафний майданчик англійців привів до того, що голкіпер британців Джо Харт змушений був на грані фолу діяти проти Зозулі, але свисток арбітра промовчав. У відповідь капітан гостей Стівен Джеррард перевірив реакцію Андрія П'ятова, небезпечно пробивши метрів з 25-ти. Через пару хвилин в штрафну площу збірної України увірвався Тео Уолкотт і лише ціною ушкодження П'ятова господарям вдалося загрозу нейтралізувати. На щастя, цей випад став для Англії, по суті, єдиною стовідсоткової можливістю відкрити рахунок у першому таймі, а воротар нашої команди зумів продовжити матч. Ще кілька разів гості погрожували після виконання «стандартів», але нічого крім ударів над воротами їм досягти не вдалося.


Наша збірна виглядала в атаці більш різноманітно. Двічі після флангових передач воротам гостей погрожував Артем Федецький, з дальніх дистанцій пробивали Ярмоленко та Коноплянка. Проте в завершальній стадії атак українцям, на жаль, не вистачало точності. У середині тайму гра дещо заспокоїлася. На полі, як і раніше, було багато боротьби, але до небезпечних моментів справа більше не доходила.


Після перерви картина гри майже не змінилася. Команди демонстрували обережний футбол, розуміючи наскільки велика ціна помилки. Дії українців дещо пожвавив Роман Безус, який на 68-й хвилині замінив Гусєва. Героєм зустрічі міг стати й Федецький, але після подачі з кутового його удар головою вийшов несильним і проблемою для воротаря англійців не став. Наприкінці матчу суперники, здається, погодилися на нічию, практично не загострюючи гру попереду. Втім, у заключні хвилини гості мали шанси вирвати перемогу. Спочатку Уолкотт після прострілу Кайла Уокера трохи не влучив у дальній кут. А на 92-й хвилині Френк Лемпард пробив головою поруч зі штангою після закидання м'яча з ауту.

У підсумку нічия 0:0, яка, виходячи з побаченого, все ж таки стала цілком закономірним результатом.

Після восьми зіграних матчів лідером групи «Н» залишилися англійці, в активі яких 16 очок. Українська збірна має на один бал менше і посідає друге місце. Також 15 очок набрала команда Чорногорії, але балканці займають третю позицію, поступаючись нашій збірній, як за різницею забитих - пропущених м'ячів, так і за особистими зустрічами. Далі розташувалися команди Польщі (13 очок), Молдови (5) і Сан-Марино (0).

Основна боротьба за путівки на Мундіаль-2014 у нашій групі відбудеться в жовтні. Українці спробують набрати в двох заключних турах шість очок у поєдинках з поляками та збірної Сан-Марино. Англійцям для збереження лідируючої позиції також необхідно вижимати максимальний результат, але зробити це буде складніше. Британців очікують важкі матчі із чорногорцями та польською збірною.

Олексій Заржицький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта