Н. Прологаєва живе у гуртожитку, а М. Веракса прокидається щоранку о 5.30

12.09.2012 10:24 Спорт
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Про свій режим дня, а також побутові проблеми розповіли трикратні параолімпійські чемпіони Наталія Прологаєва та Максим Веракса.

- Режим - це перш за все. Якщо ти пізніше ліг спати чи десь затримався із друзями, то все це відзначиться на роботі. А одне погане тренування, і результат за змаганнях буде вже не таким високим. Я просинаюся о 5.30. Легкий сніданок, бо зранку не можна набивати шлунок. О сьомій я вже пірнаю у воду, і тренування триває півтори години. Далі у мене вільний час, а о четвертій - друге тренування, спочатку у спортивному залі (це можуть бути силові вправи або вправи на гнучкість), потім - півтори години у басейні. А далі додому, відпочивати. Спати я лягаю о десятій - десятій тридцять, - описав свій робочий день Максим Веракса.


Про своє життя розпозповіла і Наталія Прологаєва. Виявилося, що параолімпійська чемпіонка не має житла у Харкові. Двоє її синів живуть із бабусею у Лозовій, а Наталія у студентському гуртожитку. Бачиться із дітьми спортсменка лише у неділю, називаючи себе при цьому «недільною мамою».

- Окрім спорту я ще навчаюсь у Харківській державній академії фізичної культури. На жаль, так склалося, що зараз у мене нема можливості жити разом із родиною. Я живу у звичайному студентському гуртожитку. Важко добиратися до басейну. Між двома тренуваннями я ходжу на заняття, відвідую пари як звичайна студентка. Після другого тренування як «вижатий лимон» повертаюсь додому та лягаю спати, - говорить Наталя Прологаєва. - Я мрію перевезти дітей до Харкова, жити разом із сім’єю і стати повноправною мешканкою цього міста.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта