На стадіоні «Металіст» буде використовуватися нова технологія (Фото)

20.07.2017 08:40 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
Харківську арену обладнали системою фіксації гола.

Вчора, 19 липня, на харківському ОСК «Металіст» пройшло фінальне тестування системи автоматичної фіксації взяття воріт Goal Line. Про це повідомляє прес-служба донецького «Шахтаря».

Необхідність застосування відповідної технології прописана в регламентуючих документах УЄФА для учасників групового етапу Ліги чемпіонів. Таким чином, система визначення гола вперше буде використовуватися на матчах «Шахтаря» в головному європейському клубному турнірі.

- В цілому це досить складна процедура, - розповідає генеральний директор «Шахтар-Сервісу» Вадим Гунько. - На всіх етапах було задіяно велику кількість людей - починаючи від дослідження можливостей установки обладнання аж до фінального тестування коректної його роботи.

Фото: shakhtar.com

Фото: shakhtar.com

Дана система вже використовувалася на території України в минулому сезоні - на НСК «Олімпійський» під час матчів групового етапу Ліги чемпіонів. В цьому році технологія також стане застосовуватися в Лізі Європи.

- Система Goal Line складається з 14 відеокамер з оптикою певної роздільної здатності, - зазначає Вадим Гунько. - На кожні ворота під різними кутами направлено по сім камер. Це дозволяє при скупченні футболістів визначити перетин м'ячем лінії воріт. Якщо таке відбувається, на наручний годинник судді надходить супроводжуваний вібрацією сигнал з написом Goal. З огляду на те, що останнє слово в прийнятті рішень залишається за арбітром, для нього це є допоміжним інструментом. Тест показав, що система встановлена правильно і працює зі стовідсотковою точністю.

Фото: shakhtar.com

Нагадаємо, у вересні «Шахтар» стартує в груповому раунді Ліги чемпіонів, в рамках якого донеччани проведуть три гри на ОСК «Металіст». І вже восени або на початку зими в Першу столиці можуть приїхати найсильніші клуби Європи, такі, як «Барселона», «Атлетіко», «Севілья», дортмундська «Боруссія», «ПСЖ», «Рома» та ін.

А саме жеребкування ЛЧ, після якого точно буде відомо, які команди приїдуть до Харкова, відбудеться 24 серпня.

Савелій Мякушко

 

Автор: Менеджер сайта