Найстарший тенісист України розповів про “закулісся” Вімблдону (фото)

14.07.2017 05:52 Спорт
Фото надані героєм публікації Фото надані героєм публікації
93-річний харків'янин Леонід Станіславський поділився враженнями від поїздки на цей турнір і зустрічі з Роджером Федерером.

Нагадаємо, минулої зими стало відомо, що Леонід Якович на Вімблдоні-2017 зіграє з легендарним швейцарським тенісистом Роджером Федерером.

На довгоочікуваний матч з видатним спортсменом Леонід Станіславський приїхав в Лондон, де й проходить Вімблдон, 3 липня і пробув там 4 дні - до 6 липня. Ця поїздка, яка була організована за підтримки одного з харківських меценатів, за словами Леоніда Яковича, стала одним з найбільш пам'ятних моментів в його житті.

- Я, вважай, потрапив в казку, таке, думаю, не кожен українець може побачити. За ці чотири дні я відвідав багато матчів: два рази був на іграх Еліни Світоліної, двічі у Стаховського, раз на матчі Лесі Цуренко, один раз на центральному корті, спостерігав за матчем Ваврінка- Медведєв. Практично весь час дивився теніс, хоча 5 липня пару годин я погуляв по Лондону. Побачив Біг Бен, знаменитий Тауерський міст та ін., - розповідає чоловік.

А на одному з матчів Леонід Якович зустрів старих знайомих зі світу тенісу, з якими перетинався в Харкові минулим лютим.

- На матчі Світоліної проти Барті, який видався дуже важким для нашої тенісистки, свою співвітчизницю підтримували австралійські тенісистки - капітан їхньої збірної Алісія Молік і перша ракетка Австралії Дар'я Гаврилова. Я з ними перетинався минулої зими, коли вони приїжджали до Харкова. Прийшовши на стадіон, я навіть спершу не впізнав їх, зате їх реакція була протилежною. Ми один від одного сиділи далеко, для того щоб обмінятися словами або обійнятися, але вони мені махали рукою і посилали повітряні поцілунки, - каже Леонід Якович.

Крім цього наш герой за сприяння вітчизняних спортсменів Еліни Світоліної і Сергія Стаховського побачився з видатними тенісистами - перша зробила акредитацію, яка давала можливість пройти на всі корти і в різні місця, а другий організував зустріч з тенісистами. Тож в лаунж-центрі (зона відпочинку для тенісистів на території місця проведення турніру. - Авт.) Леонід Якович зустрівся і сфотографувався з колишніми тенісистами - Гораном Іванішевічем, Андреа Аггасі, Мартіною Хінгіс та ін. Також у нього є пам'ятні знімки з діючими гравцями — Мартіном дель Потро, Томашом Бердихом, Олександром Звєрєвим, Вікторією Азаренко та ін.

 

Щодо довгоочікуваного матчу з Федерером, то його не відбулося. А все через суворий регламенту турніру, згідно з яким під час проведення турніру жодних сторонніх ігор бути не може. Але все-таки з Федерером Леонід Якович зустрівся, хоча це і було вкрай складно.

Харківські поліцейські отримали допомогу з Євросоюзу

- Щоб зустрітися з гравцем, навіть при наявності акредитації вкрай важко, адже агенти захищають їх від сторонніх людей. Але мені все-таки пощастило з ним побачитися. Стаховський зідзвонився з командою Федерера, дізнався на якому проході він буде приїжджати, а це прихована інформація, і ми пішли туди. Я мало не спізнився на літак, чекали до останнього моменту, і він прийшов. Сфотографувався з “Федею”, обіймався. Я спеціально замовив дві бейсболки з символікою України, на козирках яких Роджер залишив свій автограф.

За словами 93-річного тенісиста, меценет говорив, що все ж запланована гра між ним і Роджером пройде, тільки не в Лондоні, а в швейцарському Базелі. Ймовірно — у наступному році. Але Леонід Станіславський каже, що він на це не претендує, і так отримав безліч приємних моментів.

Загалом поїздка нашого 93-річного земляка вийшла на славу, хоча один неприємний момент мав місце бути.

- Я дуже задоволений цим вояжем на Вімблдон. Мене вразив стадіон своїми розмірами і кількість людей. Сказати, що там теніс люблять - це нічого не сказати: кілометрова черга за квитками, і такі ж при вході на територію місця проведення ігор, - ділиться Леонід Станіславський. - Але був один неприємний момент, який стався в останній день. Я їздив до Лондона з рюкзаком і ракеткою. Коли відлітав з туманного Альбіону в аеропорту «Лутон» у мене вилучили ракетку, яка мені дуже дорога. Через мовний бар'єр причину цього я так і не дізнався, але мені було дуже прикро.

Савелій Мякушко

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта