Школярі зі шкіл Харківщини з'ясували, хто з них найшвидший на лижах

12.02.2013 09:02 Спорт
http://sovets.net http://sovets.net
Школярі Золочівщини розіграли першість району з лижних гонок.

65 юнаків і дівчат змагалися не просто за чемпіонські звання, а й за право в подальшому захищати честь району на обласних і всеукраїнських змаганнях.

У змаганнях взяли участь юнаки та дівчата, які представляли команди Золочівської гімназії № 1, загальноосвітніх шкіл № 2 та № 3, а також Одноробівської, Ряснянської та Малорогозянської шкіл.

В особистій першості серед юнаків старшої вікової категорії чемпіоном району став Станіслав Вербицький із Золочівської гімназії № 1. Серед юнаків середньої вікової категорії золоту медаль здобув теж представник цієї гімназії Едуард Власенко, а в категорії наймолодших юнаків 2004–2005 років народження, які змагалися на укороченій дистанції довжиною в 1 км, першим до фінішу прийшов учень того самого навчального закладу Вадим Бабенко. Другим серед наймолодших учасників змагань був учень золочівської школи № 3 Даниіл Олійник, а замкнув трійку призерів представник золочівської школи № 2 Олександр Гавриленко.

Окремо пройшли змагання серед дівчат, у них перемогу святкували учениці золочівської школи № 2.У старшій віковій категорії перше місце виборола Лариса Безродна, а в середній категорії чемпіонкою району стала Аліна Богдан.
У командній першості учасників було розбито на дві групи. Переможцями першої групи стали учні Золочівської гімназії № 1, а у другій перемога дісталась команді Ряснянської загальноосвітньої школи.

Ці змагання вже стали традиційними, за їх підсумками формується збірна району для участі в обласних та інших всеукраїнських змаганнях. Так, минулого року юні спортсмени Золочівщини взяли участь відразу у двох великих турнірах – Всеукраїнській лижній дитячій Олімпіаді та чемпіонаті України серед ДЮСШ. На обох турнірах золочівські лижники показали досить високий результат і посіли шосте місце.

Борис Бреславець, матеріал з газети "Слобідський край" №19 від 12.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта