Супертренер хоче вивести харківських тенісистів-колясочників на світовий рівень

12.07.2012 17:34 Спорт
Для розвитку теніса в Україні є всі можливості, є велика мотивація, оскільки теніс, хоч і є для України новим видом спорту, але підтримується на державному рівні.

Про це сьогодні в ході майстер-класу заявив тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників Марк Калкман, що перебуває у Харкові з візитом.

Українським спортсменам не вистачає мобільності, а це є однією з важливих складових теніса, вважає Марк Калкман. В ході майстер-класу він особисто стежив за кожним спортсменом, ставив руку.

Марк Калкман і заступник голови ХОДА, перший віце-президент Федерації тенісу України Юрій Сапронов домовились до початку майбутнього сезону організувати дитячу та юнацьку секції для тенісистів-візочників.  

- Ми поставимо собі завдання, і до весни, до початку майбутнього сезону, у нас буде організована дитяча та юнацька секція для тенісистів-візочників, - зазначив Юрій Сапронов.

Зараз йде робота в цьому напрямку - тренери вже побували в інтернатах і запросили дітей на заняття.

 - У Нідерландах сьогодні 750 тенісистів-візочників, серед них є і шестирічні діти - зазначив Марк Калкман - І я гадаю, що в Харкові необхідно організувати юнацьку команду, вона обов'язково буде успішною, адже дорослі гравці з часом зможуть тренувати хлопців і допомогти з навчанням і вихованням майбутніх чемпіонів.

Марк Калкман - тренер Національних збірних команд Нідерландів з тенісу серед візочників, виховав першу ракетку світу серед тенісистів-колясочників світу Естер Гергейєр.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта