Трасу для велоперегонів на харківському «Динамо» зроблять по-новому

16.09.2013 10:56 Спорт
http://ru.molbuk.ua/ http://ru.molbuk.ua/

Як розвиваються «модні» види спорту в Харківській області. Хід будівництва першої на території спорткомплексу «Динамо» ВМХ-траси, новий скеледром та інші об'єкти.

На ці питання кореспонденту "СК" розповів заступник директора Департаменту молоді та спорту ХОДА Сергій Христоєв.

– Наразі будівництво траси тимчасово зупинено, адже зараз змінюється проект. Оскільки це об’єкт розташовано в центральній частині Харкова, ми вважаємо, що якщо вже будувати – то робити на європейському рівні. Щоб ми могли приймати не тільки чемпіонати України, а також Європи та світу. Тому зараз, у зв’язку з цим рішенням, розробляється технічна документація і креслення траси. Планується, що у 2014 році на цьому стадіоні вже пройдуть перші змагання. До речі, 85 % збірної команди України по ВМХ – це саме представники Харківської області, що дуже приємно. Причому майже всі вони уродженці Куп’янська, бо саме там на сьогодні є єдина ВМХ-траса в області.

Стосовно інших «модних» видів спорту, то в парку Горького в Харкові збудовано сучасний ролердром із колом 100 метрів та віражами з контрнахилами. І хоча за нормативами коло має бути вдвічі більшим, дітям цього цілком вистачить. Також нещодавно було побудовано новий скеледром. Що стосується решти – таких видів спорту, як паркур, або скейт, то це популярні молодіжні течії, але вони не мають навіть оформлених правил і вимог. Коли ці види спорту визнають в Україні, у них з’являться хоча б вимоги, згідно з якими можна розробити траси, тоді й думатимемо, як це організувати.

До того ж, не слід забувати про підготовку до чемпіонату «Євробаскет-2015» комплексу «Харків-Арена», який відповідатиме всім європейським вимогам і вміщатиме 6 184 глядачів. До того ж це не тільки баскетбольна арена – це каток, майданчик для ігрових видів спорту та навіть організації концертів і виставок. Я навіть думаю, що масові заходи будуть потихеньку перетікати на «Харків-Арену», адже там є готелі, транспортна розв’язка і спортивна інфраструктура.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" №110 від 14.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта