Тренери баскетбольної ліги США NBA щороку обирають талановиту молодь з Харківщини

22.11.2012 10:13 Спорт

На базі спорткомплексу "Локомотив", що в Ізюмі, побудують басей та кілька спортивних майданчиків.

Необхідність зведення нових спортивних об’єктів для мешканців міста є очевидною, адже ізюмські спортсмени беруть участь в обласних змаганнях, представляють Харківщину на спортивних форумах державного рівня.

Про це кореспонденту "СК"  повідомив начальник управління фізкультури і спорту Ізюмської міської ради Юрій Козлов.

На базі спорткомплексу «Локомотив» проводяться дитячі чемпіонати України з баскетболу, всеукраїнські турніри з тхеквандо і тайського боксу. Предметом особливої гордості міської влади є співробітництво із баскетбольним центром «Бруклін-Нью-Йорк».

За словами Юрія Козлова, Ізюм – єдине місто в Україні, яке проводить навчально-тренувальні табори спільно з цією міжнародною організацією. За словами Юрія Козлова, спеціалісти і тренери з NBA приїздять до міста кожного року й беруть участь в організації зборів, які проводяться на Ізюмщині. На сьогоднішній день у них взяли участь близько 150 дітей з дев’яти країн світу.

– З них вісімнадцять осіб отримали міжнародні гранти й навчаються в коледжах і університетах США і Європи безкоштовно, – повідомив начальник управління фізкультури і спорту. – Такий шанс мають усі талановиті молоді спортсмени, які беруть участь у цих програмах.

Христина Островська, матеріал з газети "Слобідський край" №138 від 20.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта