В Харкові стартував Чемпіонат Європи з боксу (фото)

16.06.2017 16:37 Спорт
Фото автора Фото автора
Перед початком турніру відбулася офіційна прес-конференція з нагоди відкриття ЧЄ.

У прес-конференції взяли участь Президент Європейської конфедерації боксу (EUBC) Франко Фальчинеллі, Президент Федерації боксу України Володимир Продивус (ФБУ), перший віце-президент Федерації боксу України Дмитро Шенцев і супервайзер змагань Марко Марович.

За словами Президента Європейської конфедерації боксу Франко Фальчінеллі, Харків було обрано для проведення Чемпіонату Європи завдяки славним українським боксерським традиціям.

— Україна — це країна з глибокими боксерськими традиціями. Вона славиться такими видатними боксерами, як брати Клички, Василь Ломаченко, Олександр Усик, — зазначив Фальчінеллі. - Україна на високому рівні проводить і професійні, і аматорські боксерські змагання. І подивіться на арену “Локомотив” — вона ідеально підходить для турніру такого рівня.

Як відзначили в Федерації боксу України, сама арена “Локомотив”, яка вміщує трохи більше 3 тисяч глядачів, не дуже велика, але вона повністю оснащена для турнірів такого масштабу.

Що стосується учасників, то це найчисельніший чемпіонат Європи за останні три континентальні першості. На ЧЄ-2013 у Мінську брали участь 208 боксерів, на ЧЄ-2015 в болгарському Самокові — 220, а в Харків з'їхалося 234 атлети з 39 країн Старого світу. Харківська першість має дуже велике значення для спортсменів, адже цей чемпіонат вперше є кваліфікаційним відбором на Чемпіонат світу, який пройде в Гамбурзі в кінці серпня. Кращі вісім боксерів у кожній з десяти вагових категорій отримають ліцензію на світову першість.

 

Рівень боксу в Харкові повинен прийтись до смаку харків'янам, адже до нас приїхали кращі боксери, кращі представники з усіх країн. Саме в Харкові братимуть участь призери останньої Олімпіади в Ріо. Це володар золотої медалі, росіянин Євген Тищенко, віце-чемпіони француз Соф’ян Уміха і азербайджанець Лоренцо Колаццо Сотомайор, а також бронзовий призер, росіянин Віталій Дунайцев.

Жовто-блакитні кольори захищатимуть двоє харків'ян. Це Юрій Шестак — у ваговій категорії до 60 кг і Рамазан Муслімов — до 91 кг.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта