Збірна України буде покарана за поведінку вболівальників у Харкові

05.12.2016 11:55 Спорт
Фото: football.sport.ua Фото: football.sport.ua
Підопічні Андрія Шевченка можуть провести найближчий домашній матч при порожніх трибунах.

За інформацією однієї з вітчизняних спортивних програм «Великий футбол», організація, яка бореться проти расизму і ксенофобії в європейському футболі (FARE), зафіксувала прояви нацизму на трибунах під час товариського матчу збірної України проти Сербії (2:0) в Харкові, який відбувся в середині листопада. ФІФА, ознайомившись з матеріалами, надіслала лист у ФФУ, в якому повідомила, що на підставі звіту FARE порушила дисциплінарну справу щодо поведінки вболівальників.

Харківська поліція також завела справу і проводить власні слідчі дії. ФФУ відправить лист до ФІФА зі своїм трактуванням епізодів, щоб уникнути суворого покарання.

«На 88-й хвилині матчу група з 100 вболівальників збірної України у секторі 13 і 14 прокричали «Зіг Хайль – Рудольф Гесс – Гітлерюгенд – СС». Такий перфоманс супроводжувався характерним нацистським вітанням правою рукою. Тривалість кричалки – не менше однієї хвилини», – йдеться у звіті FARE.

За словами генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького, збірна України буде покарана за витівки фанатів.

– За фаєри є стандартне покарання, і воно фінансового характеру. Так, ми будемо за це покарані. А ця кричалка звучала від невеликої групи вболівальників і не знайшла якоїсь уваги в іншій аудиторії. Все це ми намагаємося пояснити, щоб зменшити санкції, – підкреслив Юрій Запісоцький. - Є вже провадження у цій справі, і ми сподіваємося, що воно буде швидко розслідуватися. Якщо інші побачать, що це не сходить з рук, то це буде непоганою профілактикою. Я вважаю, що це була спланована акція, щоб зіпсувати футбольне свято. Не буду коментувати, кому це може бути вигідно. Давайте дочекаємося хоча б попередніх результатів роботи правоохоронців.

Володимир Олександров

 

Автор: Менеджер сайта