На водоймах області з початку року загинуло 16 харків’ян

28.05.2015 12:08 Суспільство
www.tropinka.ca www.tropinka.ca
Про це повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв сьогодні під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією Володимира Фадєєва, Харківська область стабільно посідає перші місця в Україні за кількістю загиблих на водоймах. Щороку кількість потопельників сягає 80-120 чоловік. Торік потонули 68 людей, 8 з них - діти. В цьому році на Харківщині вже потонули 16 людей, з них 1 дитина.
Як повідомив Володимир Фадєєв, в цьому році в області затверджено 80 місць відпочинку на воді: 14 в дитячих таборах, 23 на базах відпочинку та 43 - це пляжі громадського користування. Загалом на них працюватимуть 240 постів рятувальників та вартуватимуть 43 медпрацівники.
При цьому є райони, які взагалі не планують облаштовувати громадські пляжі: Близнюківський, Зачепилівський, Ізюмський, Сахновщинський, Шевченківський та місто Люботин.
- В таких районах люди все одно йтимуть купатися на "дикі" пляжі. А саме на необлаштованих узбережжях здебільшого гинуть люди, - підкреслив Володимир Фадєєв.
Заступник губернатора В’ячеслав Аббакумов наказав названим районам виправити ситуацію до купального сезону.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта