Більше двохсот самовільних підключень до газової мережі виявили у Харкові

08.04.2016 09:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У 2015 році від самовільних підключень до системи газопостачання державі і підприємству "Харківміськгаз" завдано збитків у розмірі 3,5 мільйона гривень.

Частіше за всіх крадіжками газу займаються ті харків'яни, яким раніше було припинено газопостачання через заборгованість за газ.

"Більшість абонентів впевнені, що вони розумніші за інших, і вважають, що газове підприємство не виявить порушень, продовжуючи красти газ. Але насправді фахівцям компанії виявити незаконне втручання в газову мережу дуже просто", - зазначив перший заступник голови правління "Харківміськгаз" Антон Яворівський.

За встановленими фактами втручання складаються акти, відбувається відключення нелегальних споживачів, з яких стягують завдані збитки.

Відзначається, що розрахунок суми збитків відбувається відповідно до чинного законодавства індивідуально для кожного окремого випадку і залежить від кількості прописаних в приміщенні людей, а також кількості підключених газових приладів, розміру опалювальної площі, дати останнього контрольного зняття показань лічильника співробітником "Харківміськгазу". Про це повідомляє прес-служба компанії.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта