Чому на Харківщині відмовляють у всиновленні дітей

06.11.2013 07:00 Суспільство
http://assalam.ru/ http://assalam.ru/
У Лозівському районі подружжю не дозволили всиновити 2-річного хлопчика.

Апеляційний суд області скасував рішення першої інстанції про відмову подружній парі в усиновленні дитини. Як повідомив Лозівський міжрайонний прокурор Олексій Горбік, у серпні міськрайонний суд відмовив подружжю в усиновленні хлопчика, якому майже 2 роки.

Таке рішення було мотивоване, зокрема, тим, що у висновку районної служби у справах дітей про можливість родини бути усиновлювачами є відомості, що вони бажають взяти на виховання дівчинку. Окрім того, у рішенні йдеться про відсутність згоди біологічних батьків дитини на усиновлення.
Міськрайонний суд також взяв до уваги, що у малого є рідний брат, констатувавши, що при усиновленні рідні брати і сестри не можуть бути  роз’єднані.

Проте, згідно із законодавством, кандидатам на усиновлення надається інформація про всіх дітей, що перебувають на відповідному обліку. Згода біологічної матері дитини не потрібна, бо жінка позбавлена батьківських прав.

Вимоги ж про нероз’єднання братів і сестер висуваються тільки у тому разі, якщо вони обидва перебувають на обліку на усиновлення. Однак, на відміну від брата, у старшого хлопчика є рідний батько, з яким він проживає.

Враховуючи, всі порушення, допущені судом першої інстанції, прокуратура оскаржила це рішення.
Наразі малюк уже виховується у новій родині.

Автор: Администратор сайта