Харківщина очолила рейтинг соціально-економічного розвитку областей України

22.05.2017 10:30 Суспільство
Фото: tic.kh.ua Фото: tic.kh.ua
Кабінет міністрів України опублікував дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2016 рік.

Наша область посіла перше місце серед інших областей України та друге - після міста Київ.

Відповідні дані розміщено на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховували за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За 5-ма напрямками Харківська область входить до п'ятірки лідерів. Уже другий рік поспіль наш регіон є лідером в освітній сфері країни – за напрямком «Доступність і якість послуг у сфері освіти» Харківщина посідає 1-е місце серед регіонів, випереджаючи навіть місто Київ. Також наша область лідирує за напрямками «Розвиток малого та середнього підприємництва» (2 місце), «Ефективність ринку праці» (3), «Відновлювана енергетика та енергоефективність» (4), «Соціальний захист та безпека» (4).

«Для нас особливо важливим є те, щоб економічний розвиток регіону відчував кожен мешканець Харківщини, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Щоб для харків’ян це були не лише цифри в рейтингу, але реальні робочі місця, можливість розвивати власний бізнес, дати дітям якісну освіту тощо. Саме тому вважаю першість нашого регіону в країні за такими напрямками як «Розвиток малого та середнього підприємництва» й «Ефективність ринку праці» свідченням того, що обрана нами стратегія ефективна».

Довідка

Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів проводиться відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.2015 № 856 «Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики». Харківщина очолює рейтинг вдруге - за даними моніторингу за 2015 рік, наш регіон також був першим серед областей і другим після міста Київ.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта