Харківські афганці звертаються до мешканців області

12.02.2014 12:05 Суспільство
http://molodost.ru/ http://molodost.ru/
2014 рік воїни-інтернаціоналісти Харківщини відзначать Вахтою пам’яті та експозицією на Висоті Маршала Конєва.

Цього року з 15 травня по 23 серпня Харківська обласна Спілка ветеранів Афганістану планує провести обласну Вахту пам'яті, присвячену Афганській війні й Року учасника бойових дій.

- Ми хочемо побувати у всіх районних центрах Харківщини, зустрітися з ветеранами-афганцями, відзначити їх нагородами. А найголовніший задум ось у чому. Ми доручили одному нашому ветерану привезти з Афганістану землі. Для неї зробимо гільзу і потім додаватимемо туди ще землю з усіх пам'ятників воїнам-інтернаціоналістам області. По завершенні гільзу передамо до музею Національного меморіального комплексу “Висота Маршала І. С. Конєва”, - розповів керівник Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков.

Також харківські воїни-інтернаціоналісти ініціювали створення афганської експозиції в музеї на Висоті Конєва. Зараз туди збираються експонати, тому Спілка звертається до ветеранів локальних війн Харківщини, до членів сімей загиблих воїнів допомогти їм у цій справі. Можливо, у когось зберігаються унікальні речі, цікаві артефакти, які можна передати до музею. У Спілці чекають на співпрацю (звертатися за адресою: Харків, вул. Каразіна, 6б, з 9.00 до 17.00, тел. 714-14-52).

За словами Володимира Рижкова, у кожному районі Харківщини на рік заплановано багато заходів, і 15 лютого вони не закінчуються, а тільки розпочинаються.

- Цей рік дійсно особливий, тому буде багато зустрічей, урочистостей, інших подій, - розповідає голова Спілки. - Перше десятиріччя 15 лютого ми проводили як день пам'яті. А вже з початком 2000-х ми об'єднали його з днем вшанування. Афганська була винятковою війною, адже ми постійно знаходилися у бойовому зіткненні зі супротивником. Ті люди, які пройшли її, у більшості своїй, виконали обов'язок з честю та гідністю, як радянські солдати і як воїни-інтернаціоналісти. 15 лютого — це, по суті, наш День перемоги. Тому ми рівномірно віддамо данину пам'яті загиблим і данину поваги тим, хто залишився живим.

Детальніше читайте у суботньому номері газети "СК" (№ 20 від 15 лютого 2014 року)

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта