На Пушкінській будуть безкоштовно роздавати банани з Рогані

16.10.2013 10:30 Суспільство
http://www.liveinternet.ru/ http://www.liveinternet.ru/
21 жовтня, біля станції метро "Пушкінська" учасники вуличної акції "Банани з Рогані" роздаватимуть харків'янам незвичні фрукти.

Банани, "вирощені на Рогані", мають привернути увагу громадськості до проблем екології. У цьому переконана харківська ініціативна група "Друг природи". Із 21 по 27 жовтня у місті вона організовує "Тиждень клімату", який проходитиме в Україні ще в трьох містах: Києві, Львові та Дніпропетровську. 

У рамках екологічної акції харків'ян вчитимуть зеленому партизанингу, правильно створювати та розміщати шпаківні, заохочуватимуть здавати макулатуру в обмін на еко-сувеніри, а ще дивуватимуть вуличними театральними дійствами. Окрім цього організатори обіцяють разом із горожанами посадити близька трьох десятків дерев у яру ХТЗ та екскурсію до енерго-парку "Схід", що у смт. Солоніцівка.

- Наша мета розвінчати ті міфи про клімат, які сьогодні ходять у суспільстві, розповісти про факти, які є у вчених-кліматологів. Головне пояснити людям, яким чином, починаючи із себе, можна вплинути на зміну клімату. Ми є еко-просвітниками, - пояснила учасниця ініціативної групи "Друг природи" Наталя Трофімова.

Як зазначили еко-просвітнкии, їхня ініціатива "Друг природи" є громадською організацією, яка підтримує всесвітній рух "350". Саме в ці дні у багатьох країнах Європи проходять подібні екологічні акції. 
 
Тетяна ВАСИЛЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта