Майже половина квартир у Харкові — з теплом

17.10.2017 13:38 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У 48 % житлових будинків Харкова включено опалення.

Про це 17 жовтня повідомив заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.


«Місто готове до опалювального сезону. Всі комунальні служби працюють у цілодобовому режимі. У КП «Харківводоканал» і «ХТМ» працюють чергові бригади, усі питання вирішуються оперативно. На сьогоднішній день ми тримаємо теплоносій на найнижчому рівні у зв'язку з температурним режимом на вулиці і продовжуємо наповнювати систему», - зазначив Андрій Руденко.

За словами генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Сергія Андрєєва, з 250 міських котелень включені вже 229. Крім того, всі джерела теплопостачання мають ліміти газу, на підприємстві укладені всі необхідні договори з НАК «Нафтогаз України».

За нормативами, підключення житлового фонду до системи опалення проводиться протягом 14 днів. Як зазначив Сергій Андрєєв, в останні роки на підприємстві ця робота проходить у 10-денний термін.

«З огляду на температуру повітря, а найближчим часом вона буде підніматися, хочу відразу заспокоїти жителів Харкова, ми не будемо топити так, щоб в квартирах було жарко. Режими подачі тепла регулюються на котельних і ТЕЦ, і температуру теплоносія ми будемо тримати в заданих режимах відповідно до зовнішньої температури. Якщо температура буде підвищуватися - ми будемо працювати з пропусками, тобто опалення буде подаватися не цілодобово, а в певні години, щоб прогріти будинок», - зазначив генеральний директор ХТМ.

Всього на підготовку об'єктів теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років було освоєно 74 млн грн. За ці кошти, зокрема, були підготовлені до роботи 8 районних і 240 квартальних котелень, близько 300 центральних та індивідуальних теплових пунктів, а також 11 насосних станцій.

За словами Сергія Андрєєва, завдяки підтримці міста підприємство замінило понад 15 км магістральних мереж, що є рекордом для ХТМ.

Крім того, цього року на житлових будинках міста встановлено понад 1,5 тис. приладів обліку тепла. Частину цих робіт - на суму 30 млн грн - профінансувало місто. Ця робота триває і за рахунок коштів Світового інвестиційного банку: до кінця року буде встановлено ще 1 тис. лічильників.

Нагадаємо, Харківський міський голова Геннадій Кернес 7 жовтня підписав розпорядження про початок опалювального сезону, згідно з яким з 9 жовтня тепло подається в об'єкти соціально-культурної сфери, а з 15 жовтня - у житлові будинки міста.

Автор: Администратор сайта