Маркевич та Едмар звернулися до харків'ян (ФОТО)

05.11.2013 09:39 Суспільство
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
ФК "Металіст" взяла участь у всеукраїнській соціально-інформаційній акції "Чоловіки проти раку грудей"

Головний тренер харківської команди Мирон Маркевич не з чуток знає, що означає це захворювання. Від раку молочної залози померла його мати.

- Закликаю всіх чоловіків бути більш відповідальними по відношенню до своїх жінок, наречених. Слід робити все можливе, аби жінки частіше зверталися до лікарів і перевіряли себе. Це потрібно робити, щоб не доводити до трагічних наслідків, - сказав Мирон Маркевич.



- Я знаю, що таке рак грудей, адже мої знайомі також хворіли на нього. Я і своїй дружині теж буду говорити про необхідність обстежинь. Важливо, аби якомога більше жінок знали про це, - зазначив гравець "Металіста" Едмар.



Півзахисник "Металіста" також повідомив, що не проти знятися у соціальній фотосесії чи відео-ролику "Збережи кохану! Сходи з нею до маммолога", як це зробили його колеги зі збірної України. 

Соціальна акція у Харкові пройде у двох торгівільних центрах та двох спортивних клубах. Там поставлять по шість стендів із соціальною рекламою, в якій закликають жінок перевіритися у лікаря.

Також тематичний відеоролік з гравцем збірної України Романом Безусом, можливо, покажуть харківські телеканали.

Щогодини двом жінкам в Україні діагностують рак молочної залози, щогодини одна жінка помирає. Причина - несвоєчасне звернення до лікарів.  Завдяки футболу - грі, яка об'єднує країну, - організатори намагаються привернути увагу громадськості до проблеми своєчасної діагностики та лікування раку грудей у жінок.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта