На альтернативне опалення перевели десятки об'єктів на Харківщині

29.12.2016 12:40 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Перехід на альтернативне паливо дозволив скоротити споживання природного газу по бюджетній сфері на 20 %, - повідомили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА.

«У цьому році в області були виконані роботи з технічного переоснащення систем теплопостачання 73 об'єктів соціальної сфери на альтернативні види палива. У школах, дитячих садах, лікарнях, будинках культури встановлені сучасні котли, які працюють на твердому паливі - дровах, пелетах, трісці. Всього на проекти з газозаміщення в 2016-му було спрямовано понад 80 млн грн», - розповіли в Управлінні ПЕК.

Крім того, у Вовчанському районі було завершено пілотний проект з технічного переоснащення систем теплопостачання всіх об'єктів соціальної сфери.

Метро в новорічну ніч продовжить свою роботу

«У цьому році на альтернативні види палива були переведені 17 об'єктів району, що дозволить скоротити споживання природного газу на 0,5 млн м. куб. на рік, - уточнили в Управлінні ПЕК. - Крім цього, при реалізації пілотного проекту вдалося заощадити 1 млн грн від загальної суми, виділеної з обласного бюджету».

Всього в 2015-2016 роках на території Харківської області було реалізовано 140 проектів з газозаміщення в бюджетній сфері. За даними фахівців, експлуатація цих котелень на альтернативному паливі дозволяє заощадити більше 80 млн грн бюджетних коштів в опалювальний період, - повідомляє сайт ХОДА. 

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта