Нову сучасну школу відкрили у Золочівському районі

08.09.2017 15:00 Суспільство
Фото: із особистого архіву героїв Фото: із особистого архіву героїв
Навчальний заклад уперше відкрив двері для учнів 1 вересня.

Цього року не тільки Пісочинська школа, на відкриття якої до Харківського району приїжджав Президент, вперше прийняла учнів. Так само побудована «з нуля», запрацювала тиждень тому школа у Писарівці Золочівського району.

Цього чекало не одне покоління учнів, бо будівлю Писарівської школи було зведено ще на початку 1980-х років, однак через брак фінансування будівництво розтягнулося на цілі десятиліття.

У 2002 році за гроші держбюджету було зроблено покрівлю, а у 2008 році – двері, вікна та підлогу. І лише минулого року школа дочекалася свого зіркового часу – перший поверх було повністю відремонтовано, а будівля могла вже називатися справжнім навчальним закладом.

– На школу з державного бюджету виділили 8 млн 886 тис. 920 грн. За ці гроші ми повністю зробили ремонт на першому поверсі школи, другий – поки що законсервовано. Навчальний заклад ми утеплили, замінили електропроводку, стіни поштукатурили та пофарбували, поставили раковини та унітази у туалетній кімнаті тощо. Тобто ми підготували школу для того, щоб вона запрацювала, – розповідає Писарівський сільський голова Ігор Гнатишин.

Поки будівельники клали плитку, фарбували стіни та розставляли меблі, батьки також не стояли осторонь – посадовили троянди у клумбах і прибирали територію довкола школи.


– Усе село дуже чекало на відкриття школи й усі допомагали. Для нас це така визначна подія, ми усіма силами намагалися зробити школу затишною, – розповідає  директорка Писарівської школи І–ІІ ступенів Марія Рябуха.

 

 


І це справді вдалося, на сьогодні Писарівська школа – світлий та сучасний навчальний заклад, розрахований на 90 дітей. Школа має вбиральню із душовими кабінками, дев’ять класних кімнат і обладнаний комп’ютерний клас із сучасною технікою, велику спортивну залу з новими тренажерами та сучасну їдальню. До речі, на ремонт їдальні та спортивної зали гроші виділили на сесії районної ради. А дошки у кожен клас передала голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.


Меблі поки що старенькі, однак це ненадовго, адже з бюджету сільської ради виділили 1 млн грн на закупівлю меблів для молодших класів, а от парти  для старшокласників допомагають купити місцеві фермери.

На сьогодні навчальний заклад є філією Золочівської опорної школи. А на день знань до неї уперше прийшли 50 учнів і 14 учителів.


– 1 вересня на Харківщині відкрилося дві нові школи: у Пісочині заклад відкрили Президент України Петро Порошенко і голова обласної державної адміністрації Юлія Світлична. На Золочівщині, у Писарівці, це довірили нам. Нехай тут зростають розумні і талановиті діти, на перервах звучить сміх, а значить, живе село! – зазначив депутат Харківської обласної ради Віктор Бєлінський.

Учителі та батьки ще продовжують активно опорядковувати заклад, прагнучи зробити його якомога світлішим та затишнішим для своїх дітей.

Аліна Курлович

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта