Обласному будинку дитини № 2 вручили нове обладнання

28.09.2016 06:30 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Спонсорську допомогу для придбання сухожарових стерилізаторів для дезінфекції посуду, а також техніки для кабінету фізіотерапії допомогла залучити народний депутат України Ірина Луценко.

Разом з керівником області Юлією Світличною Ірина Луценко відвідала Харківський обласний будинок дитини № 2. Вони ознайомилися з роботою закладу та з'ясували його поточні потреби. Також керівник області передала вихованцям будинку дитини подарунки з Великого Слобожанського ярмарку: крім продуктів від харківських виробників, малюкам вручили кращий коровай ярмарки, який спекли майстрині Сахновщинського району - повідомляє сайт ХОДА. 

«Під час мого минулого візиту до цього будинку дитини ми домовилися з колективом закладу про те, що купимо сухожарові шафи та інше необхідне обладнання, - розповіла Ірина Луценко. - Я попросила скласти список всього необхідного, була підготовлена ціла програма, для реалізації якої ми підключили спонсорів. Сьогодні обладнання вже працює. Також ми привезли апаратуру для кабінету фізіотерапії. Думаю, що такі корисні речі дозволяють співробітникам, які тут працюють, не відволікатися на якісь побутові проблеми, а виконувати свою головну місію - виховувати дітей і дарувати їм свою любов. З колективом ми домовилися, що налагодимо таке спілкування та допомогу на постійній основі».

Директор Харківського обласного будинку дитини № 2 Олена Чистіліна повідомила, що зараз у закладі перебувають 83 маленьких вихованця - від немовлят до 5-річних дітей. 7 з них переїхали до Харківської області з Луганського обласного будинку дитини № 2 і двоє - з Краматорського та Артемівського будинків дитини.

«Наші діти дуже люблять гостей, адже їм, звичайно, не вистачає спілкування, - поділилася Олена Чистіліна. - Тому, коли приходять гості - це велике свято, а коли гості приходять ще й з подарунками - це вдвічі приємніше. Ми давно мріяли про те обладнання, яке зараз отримали. Сухожарові шафи для обробки посуду потрібні для того, щоб попередити поширення інфекцій, це дуже важливо для такого роду установ, як наша. Дуже приємно, що Ірина Степанівна Луценко відгукнулася на наше прохання, і ми оперативно отримали ці подарунки. Тепер чекаємо на гостей на День Святого Миколая».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта