Охорону хвойних насаджень посилили в Харківській області

09.12.2016 12:24 Суспільство
Фото: blog.com Фото: blog.com
В Державній екологічній інспекції у Харківській області повідомили, що було розроблено комплексний план заходів з охорони хвойних насаджень та створено рейдову робочу групу.

За словами старшого державного інспектора Держекоінспекції Ігоря Котенка, рейдова група держінспекторів працює спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства, правоохоронними органами та громадськими інспекторами з охорони довкілля. Перевірки будуть проводити як в місцях зростання ялинок, так і в точках реалізації.

У продаж ялинки надійдуть після проведення необхідних процедур щодо утвердження ліміту заготівлі святкових дерев. За інформацією Держекоінспекції, ймовірно, вони з’являться в точках продажу вже з наступного тижня, - повідомили у ХОДА. 

Харківська підземка в новорічну ніч працюватиме до третьої ранку

«З метою боротьби з браконьєрством всі хвойні дерева, які реалізуються на торгових майданчиках, повинні бути оснащені спеціальними бирками та мати клеймо. Всі номери бирок занесені до єдиної бази Державного агентства лісових ресурсів. В номері бирки закодовано інформацію про вид, сорт дерева та з якого лісництва його було відпущено», - нагадали екологи.

Довідка

Відповідно до статті 65 КУпАП, сума штрафу за незаконне зпилення дерев становить від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів (від 80 до 170 грн) для громадян та від 7 до 12 (від 119 до 204 грн) - для посадових осіб. Крім того, за заподіяну шкоду державі внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень з порушників (громадян та посадових осіб) буде стягнуто збитки у порядку, встановленому законодавством України.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта