Петро Порошенко відкрив міст в Ізюмі (Фото, відео)

22.08.2017 11:35 Суспільство
Фото: Юлія Шматченко Фото: Юлія Шматченко
Автомобільний міст в Ізюмі через р. Сіверський Донець капітально реконструювали.

Під час робочої поїздки у Харківську область Петро Порошенко разом із головою ХОДА Юлією Світличною відвідав Ізюмський район, — про це повідомляє кореспондент "СК".

Президент наголосив, що можливості для активного дорожнього будівництва взагалі та реконструкції мосту в Ізюмі, зокрема, надали фінансова децентралізація та митний експеримент.

- Окопи роз'єднують, а мости об'єднують, - підкреслив під час урочистого відкриття мосту Президент України Петро Порошенко.

Участь у заході також взяли міністр інфраструктури України Володимир Омелян, міністр фінансів України Олександр Данилюк, керівник Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Славомир Новак.

Після того, як почесні гості перерізали урочисту червону стрічку на об'єкті, мостом пішов перший потік машин.

«Сьогодні ми з вами стоїмо тут та бачимо ефективність цього експерименту. Для проведення капремонту було витрачено 13 млн грн з держбюджету, 7 млн – шляхом митного експерименту та трохи понад 2 млн вклали місцеві бюджети», - навів дані Президент.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець в Ізюмі жодного разу не ремонтували протягом останніх 17 років. У 2016 - 2017 роках тут облаштували накладну плиту, деформаційні шви і гідроізоляцію, замінили бетонну огорожу і поклали новий асфальт. Також всі металеві конструкції моста заново пофарбували. Загальна вартість робіт склала 22,8 млн грн. Голова ХОДА Юлія Світлична поставила завдання дорожникам завершити реконструкцію споруди до 24 серпня 2017 року, і зараз усі роботи тут виконано в повному обсязі.

Більше фото дивіться тут.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта