Пільгові кредити на житло в селі: фінансує обласна рада

14.04.2016 09:10 Суспільство
Програма «Власний дім» передбачає надання платоспроможним мешканцям сільської місцевості пільгового кредиту під 3 % річних на термін до 20 років. Позичальник, який має трьох і більше дітей, звільняється від сплати відсотків.

Депутати обласної ради сьогодні під час пленарного засідання IV сесії затвердили регіональну Програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» строком дії на 2016-2017 роки.

Кредит надається для фінансування будівництва житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями та добудови незавершених житлових будинків, спорудження інженерних мереж, підключення їх до існуючих комунікацій, а також придбання незавершеного будівництва, готового житла та його реконструкції. Першочергово кредит надається позичальникам для завершення раніше розпочатого будівництва.

Читайте також: На квартири воїнам АТО в Харківській області виділили 32 млн грн

Сума кредиту, з урахуванням рівня платоспроможності позичальника, не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру в сумі 150 тис. грн для добудови, реконструкції будинку, придбання готового житла і 300 тис. грн для будівництва нового житлового будинку.

Реалізація Програми «Власний дім» передбачає залучення коштів із різних джерел фінансування: коштів державного бюджету, коштів обласного бюджету, коштів районних бюджетів.

Нагадаємо, 2012 року обласною радою була затверджена Програма «Власний дім» на період до 2015 року. У зв’язку із закінченням строку дії вказаної Програми, було вирішено розробити подібну Програму, реалізація якої триватиме два роки.

Передбачається, шо реалізація Програми дасть можливість поліпшити житлово-побутові умови 610 сільським сім`ям, у тому числі за рахунок будівництва та добудови 115 житлових будинків, загальною площею 4,9 тис. м кв.; придбання 88 житлових будинків; газифікації та водопостачання 407 садиб.

Варвара Барська

Автор: Администратор сайта