Понад сотню незаконних споруд демонтували у Харкові

09.08.2017 11:40 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
На сьогодні в місті близько 4 тисяч незаконно встановлених МАФів.

За останні 11 місяців в Харкові було демонтовано 111 МАФів. Про це 9 серпня в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина.

Порядок звільнення території Харкова від самовільно встановлених споруд та малих архітектурних форм був прийнятий на восьмій сесії Харківської міськради у вересні 2016 року. Згідно з документом, повноваження з демонтажу МАФів передані Департаменту територіального контролю.

За словами Олексія Калини, перш ніж зносити кіоск, департамент перевіряє інформацію щодо власника об'єкта. Після цього підприємцю видається припис про те, щоб він добровільно демонтував свій об'єкт протягом трьох днів. В іншому випадку МАФ зносять примусово, і тоді власник зможе забрати свій кіоск, сплативши послуги знесення, транспортування і зберігання конструкції.

Всього з жовтня 2016 року виконавчий комітет прийняв рішення про демонтаж 206-ти самовільно розміщених об'єктів. На сьогоднішній день в Харкові незаконно встановлено близько 4 тисяч МАФів.

Під Харковом проведуть військово-патріотичну гру для дітей

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта