Пожежа в автобусі на Харківщині: коментар рятувальників

09.11.2016 13:03 Суспільство
Фото: kharkiv.dsns.gov.ua Фото: kharkiv.dsns.gov.ua
У Балаклійському районі прямо під час руху загорівся рейсовий автобус.

Нагадаємо, пожежа сталася 7 листопада вранці, коли автобус рухався за сполученням Балаклія - П'ятигірське. Окрім водія, у салоні знаходилися семеро пасажирів.

За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, інформація про пожежу надійшла о 7:35. Автобус МАЗ-256 2008 року випуску рухався по дорозі та вже поблизу пункту призначення - села П'ятигірське водій відчув запах диму з моторного відсіку.

Оскільки водій вчасно відреагував і висадив всіх сімох пасажирів, ніхто, крім автобуса, не постраждав. Чоловік самостійно намагався загасити вогонь. Та врятувати від швидкого полум'я автобус так і не вдалося. Полум'я поширювалося дуже швидко і миттєво охопило весь салон.

- Сам автобус зазвичай вигорає за 20-30 хвилин, - зазначив помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін. - Тому у цьому випадку слід відзначити швидку реакцію водія, який встиг висадити пасажирів, і в результаті події ніхто не постраждав.

На думку пожежного спеціаліста, загоряння автобуса скоріше за все сталося через його технічний стан.

- Як правило, коли автобус загорається під час руху, це відбувається  через технічний стан електропроводки або ж паливної системи, - розповів Ігор Лупандін. - Особливо це актуально для таких погодних умов. Тож через перепад температури та недостатню герметичність контактів у електропроводку могла потрапити волога. Тому могло закоротити.

Спеціаліст зазначив, що завжди слід пам'ятати про способи виходу з аварійної ситуації. Для цього у громадському транспорті є аварійні вікна та аварійне відкриття дверей.

Адже, коли причиною пожежі є замикання, може паралізувати всю систему, і водій просто не зможе відкрити двері. Тому для цього існує спеціальна кнопка, якою водії користуються у разі аварійної ситуації.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта