Служба в армії в обмін на банкрутство

05.06.2015 14:35 Суспільство
Фото: http://vesti-ukr.com/ Фото: http://vesti-ukr.com/
Власника невеликого фермерського господарства з Харківської області за повісткою викликали у військкомат.

Здавалося б, нічого незвичайного, сьогодні таких історій безліч, але в даній ситуації криється проблема, яку не так просто вирішити. З нею до нас у редакцію і звернувся чоловік.

Сам Олексій, так звуть сільського підприємця, «косити» від проходження служби не збирається і, якщо буде потрібно, виконає обов'язок перед Батьківщиною сповна. У 1998 році він закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. Відбувши військову кафедру, чоловік отримав звання лейтенанта запасу, за загальновійськовою будівельною спеціальністю "мостовик".

У свої 39 років Олексій має сім’ю — дружину та двох дітей. Останні кілька років головує у власному невеликому фермерському господарстві, де всі адміністративні питання, як то бухгалтерію, ведення податкової звітності та інші питання вирішує особисто, аби заощадити на штаті.

Цього року, аби впоратися з посівною, довелося оформити великий кредит, який, зрозуміло, доведеться виплачувати. Скаржитися не доводиться - роботи були проведені в строк та на совість і виплатити п'ятизначну суму по кредиту цілком реально, якби не повістка у військкомат, яка може перекреслити все.

- Якщо мене мобілізують в армію, доведеться закривати і розформовувати фермерське господарство, продавати майно та техніку. Іншого виходу немає, бо переоформити господарство ні на кого, та й немає гарантії в тому, що пайовики погодяться на зміну умов договору, там дуже багато різних юридичних нюансів, - розповідає Олексій.

Трагізм ситуації в тому, що фермерське господарство годує не лише сім'ю фермера, а й сім'ї працівників, залучених у справу. Олексій розповів, що проблема ускладнюється тим, що попереду збиральна. Про щоденні робочі питання, які притаманні сільскогосподарській справі та які зав’язані особисто на господарі, доводиться лише зітхати.

Продовження читайте у наступному номері газети "Слобідський край"

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта