Стало менше працівників з мінімальною заробітною платою

16.06.2017 06:43 Суспільство
Фото:www.siteadvisor.com Фото:www.siteadvisor.com
Із початку року на Харківщині стало на 20 тис. менше працівників, які отримують зарплату нижче за мінімальну.

Про це 15 червня повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час селекторної наради Кабінету міністрів України з питання забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

 Так, кількість працюючих, яким у січні поточного року нараховано нижче за мінімальну зарплату, становила 79,4 тис. осіб (11,26% до загальної кількості), а у квітні – 55,8 тис. осіб (8,26%), – уточнив заступник голови ХОДА. - Основною причиною виплати заробітної плати, меншої за мінімальну, є неповна зайнятість.

Михайло Черняк повідомив, що середньомісячна заробітна плата штатних працівників області за січень-квітень склала 5628 грн (по Україні – 6407 грн), темп зростання становить 138,6% (по країні – 136,7%).

Наскільки скоротилася кількість худоби в Харківській області

За його даними, в області було створено профільну робочу групу, а також активізовано роботу відповідних груп у районах та містах обласного значення. З початку року проведено 98 засідань, у ході яких заслухано понад 500 роботодавців, які виплачували зарплатню нижче за мінімальну, проведено 250 семінарів з питань легалізації робочих місць та доходів, у яких взяли участь понад 3 тисячі роботодавців.

– А головним управлянням Держпраці у Харківській області з початку року проведено 349 перевірок щодо дотримання законодавства відносно мінімальної заробітної плати. Порушення встановлено лише на одному підприємстві з перевірених. Під час перевірки зарплату працівникам було донараховано, – розповів Михайло Черняк.

За даними Пенсійного фонду, в області поступово скорочується чисельність застрахованих осіб, яким нараховано заробітну плату менше мінімальної.    

Максим Грек

 

Автор: Администратор сайта