У Фельдман Екопарк відбувся традиційний весняний випуск птахів і кажанів

08.04.2019 12:00 Суспільство
Фото: feldman-ecopark.com Фото: feldman-ecopark.com
Більше двох тисяч пернатих і кілька сотень кажанів випустили в Соціально-гуманітарному мультикомплексі минулої неділі, 7 квітня.

Такі зоозахисні акції, що стали традиційними, проходять за підтримки Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR) і завжди збирають не тільки фахівців-зоологів і екоактивістів, а й значну кількість харків'ян.

Зяблики, чижі, щиглики, лісові кенари, чечітки, коноплянки — більше десяти видів пернатих мешканців лісу повернуті в природне місце існування, а з ними дві сотні фазанів. Акція пройшла у рамках програми фонду WOFARR з відновлення популяцій тварин і птахів України та реінтродукції рідкісних видів.
Випущені в природні умови птахи перед цим пройшли реабілітацію в Центрі порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий будинок Фельдман Екопарк», багато птахів було вилучено у браконьєрів.

— Ми проводимо такі акції вже багато років і маємо намір продовжувати в майбутньому. Хотів би звернути увагу, що безліч птахів були викуплені у браконьєрів по всій Україні. Безумовно, перед усіма нами стоїть завдання припинити браконьєрську ловлю співочих птахів, викорінити хижацьке ставлення до живої природи. Якщо на наступних акціях ми будемо випускати тільки птахів, виведених для цього спеціально, а не тих, що потрапили до браконьєрів, буде дуже добре, — вважає народний депутат України Олександр Фельдман.

Недільного вечора в мультикомплексі ще пройшов шостий традиційний випуск рукокрилих — близько тисячі кажанів і їх родичів, урятованих взимку і привезених з усієї країни зоозахисниками в Центр реабілітації кажанів Фельдман Екопарк.

Крім того, фахівці Центру презентували унікальний вольєр для рукокрилих Bat Collider, який отримав таку назву тому, що має кільцеподібну форму. На відміну від звичайних вольєрів для рукокрилих, що мають кубічну або куполоподібну конструкцію, новий вольєр дозволяє тваринам безперешкодно літати з природною швидкістю. Влаштований таким чином, він дозволить вченим-хіроптерологам застосувати абсолютно новий підхід до досліджень.

Розважальна програма вихідних також була присвячена охороні пернатих і рукокрилих. У ізостудії, що знову відкрилася після зими, на природі малювали птахів і кажанів, а відвідувачі майстер-класу вчилися робити цих представників тваринного світу з паперу. Традиційний день іменинника супергеройські провів Бетмен. Усі бажаючі підзаправилися і весело проводили час, узявши участь в розважальній програмі «Кашу танцем не зіпсуєш!» з незмінною безкоштовною кашею.

Читайте також: Зустріч «Шахтаря» та «Динамо» в Харкові закінчилася серією пенальті. Фото