У регіоні відремонтують десять шкіл за допомогою польських партнерів

17.11.2016 07:00 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Завершено роботи в Мосьпанівському НВК на Чугуївщині, на черзі - навчальні заклади Ізюмського, Борівського та Барвінківсього районів.

В рамках проекту «Польська допомога» на сході України Міністерства закордонних справ Польщі та фонду «Міжнародна солідарність» ремонти проходять у закладах освіти регіону, де навчаються діти переселенців з Донбасу, - повідомляє сайт ХОДА. 

Загалом польські партнери планують виділити майже 80 тисяч доларів на проведення робіт у 10 школах Харківської області. Також у рамках проекту 20 навчальних закладів області отримають навчальне обладнання на загальну суму понад 70 тис. дол.

«Ремонти не передбачають будівельних робіт, це, здебільшого - відновлення дахів та підлог, заміна вікон та дверей, - уточнили в Департаменті науки і освіти ХОДА. - Так, у різних навчальних закладах вже встановлено 215 вікон, замінено 49 дверей. Замінена значна частина покрівлі в селі Стара Покровка Чугуївського району та вже поставлено матеріали для повної заміни покрівлі в школі села Кам’янка Ізюмського району. Замінена підлога в коридорі школи села Базаліївка Чугуївського району».

17 листопада відбудеться презентація відновленого Мосьпанівського НВК в Чугуївському районі. У навчальному закладі було замінено на енергозберігаючі 11 вікон, а також встановлено металопластикові двері, змонтовано 3 навіси над вхідними дверима. У рамках проекту школі передадуть навчальне обладнання: комп’ютерну техніку, мультимедійний проектор, меблі, мікроскопи, насос Камовського, оптичну лаву для кабінету фізики та ін.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта