Учні двох харківських сіл у вересні підуть до нової школи

03.07.2017 06:00 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
У селі Писарівка завершено будівництво освітньої споруди, яке було розпочато ще 1989 року, а в 2009-му остаточно зупинилося.

Зараз перший поверх нової Писарівської школи обладнують меблями, а на другому тривають роботи з облаштування груп для дошкільнят. З ходом робіт під час робочої поїздки до Золочівського району ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

«У 2016 році ми розпочали реалізацію кількох великих будівельних проектів у сфері освіти в області, - відзначила Юлія Світлична. – Серед них - завершення будівництва школи в Писарівці. Я знаю, що громада чекала на це протягом майже 30 років. І, нарешті, цю мрію здійснено».

До кінця року у великій залі філармонії завершать будівельні роботи

До цього моменту учні із сіл Писарівка та Малижене вимушені були навчатися в будівлі, якій уже понад 100 років. Будівництво нової школи в Писарівці розпочали ще наприкінці 1980-х років, але в 1991-му активні роботи припинилися. Надалі з різних джерел фінансування виділялися незначні кошти, що дозволяли продовжувати будівництво лише в дуже повільному темпі. У 2009-му фінансування припинилося остаточно, й недобудована будівля простояла без діла ще 7 років.

«Мав я піти в цю школу, але хоч дочка піде. Дуже гарна будівля, сучасна, радує, що нарешті добудували», - каже житель села Писарівка Андрій Осадчий, дочка якого піде в 3-й клас у цьому році.

У 2016-му році керівництву області вдалося домогтися виділення з державного бюджету коштів, що були необхідні для завершення будівництва Писарівської школи.

«Минулого року на роботи спрямували понад 8,7 млн грн субвенції з державного бюджету на розвиток окремих територій. Ще понад 260 тис. грн профінансували з бюджету Писарівської сільської ради», - уточнила Юлія Світлична.

У результаті до кінця 2016 року нову шкільну будівлю завершили. У ній є комп’ютерний клас, їдальня з харчоблоком та один із найбільших спортивних залів у районі (288 кв. м). Є також власний футбольний майданчик. Зараз у школі триває монтаж меблів, а вже з 1 вересня діти сядуть за парти в новому безпечному та сучасному приміщенні.

Вчитель математики та інформатики Писарівської школи Валентина Корінько чекала на відкриття нової будівлі 30 років.

«Для нас це чудо: те, на що ми чекали стільки часу, змогли побудувати за рік. Ніхто вже й не вірив, що школу збудують», - каже Валентина Корінько.

Але цим історія освітнього будівництва в Писарівці не завершиться. На черзі – облаштування дошкільного підрозділу на 2-му поверсі нової будівлі.

«Зараз дитсадка в Писарівці немає, тому питання відкриття дошкільного підрозділу є більш ніж актуальним. Плануємо, що тут відкриється одна різновікова група, що зможе прийняти близько 30 дітей», - повідомила керівник області.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта