Українських пісень побільшає в радіоефірі

08.11.2016 12:00 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Сьогодні набувають чинності квоти на україномовні твори в радіоефірі

Сьогодні набувають чинності норми закону про обов’язкові квоти обсягу пісень та ведення передач українською мовою на радіо.

На своїй facebook-сторінці Президент України Петро Порошенко зауважив: «Нарешті вступає в силу закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. Вже сьогодні кожна четверта пісня на українському радіо буде українською мовою!»

Відповідний закон прийняли 16 червня. Його підтримали 268 народних депутатів.

Упродовж першого року від 8 листопада, частка пісень державною мовою має становити 25%, із другого року – 30%, з третього року – зрости до 35%, поширених у проміжках часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00.

Відповідно до закону, також на радіо має бути забезпечено не менш ніж 60% добового обсягу ведення передач, зокрема й новинно-аналітичних блоків, розважальних передач державною мовою.

Нагадаємо, від 15 жовтня діяв перехідний період, упродовж якого радіостанції могли виконувати закон у новій редакції в тестовому режимі. Протягом цього періоду Нацрада не застосовувала санкцій за порушення вимог щодо частки музичних творів українських авторів і виконавців.

Новий українсько-італійський фільм покажуть у Харові

За невиконання цих вимог телерадіоорганізаціям загрожує штраф у 5% від загальної суми ліцензійного збору.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта