Унікальну амбулаторію відкрили у Чугуєві (Фото)

16.01.2017 15:15 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
13 січня у віддаленому районі Чугуєва Зачуговка запрацював медичний пункт, який ще до того є і житлом для лікаря.

На медпункт на своїй території громада віддаленого мікрорайону Зачуговка чекала довго. Минулого року там вже і міський маршрут провели, а от для повного щастя не вистачало свого медичного пункту. Адже на Зучуговці живе понад дві тисячі людей: 1788 дорослих та 324 дітлахів. Багатьом із пенсіонерів вже важко добиратися до лікарні у центр міста. А тепер мають новеньку сучасну амбулаторію.



Розташована вона у звичайному одноповерховому будинку. Але і ззовні, і в середині – тішить свіженьким ремонтом. Тут пацієнти зможуть пройти огляд лікаря, виміряти артеріальний тиск, зробити електрокардіографію, пройти лікування у денному стаціонарі. Для цього тут обладнано затишну кімнату із трьома ліжками. А ще є кімната здорової дитини. Тут новенькі не тільки стіни, вікна і меблі, а й медичне обладнання.





В амбулаторії працюватиме сімейний лікар Рима Трофімова. Вона лікар-педіатр за фахом і має загальний стаж роботи аж 45 років. Допомагатимуть їй – дві медсестри. Унікальність цього медичного пункту в тому, що за цією ж адресою облаштували квартиру з усіма зручностями для проживання лікаря. За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, це перша подібна амбулаторія в нашому краї.

-    Особливість цієї амбулаторії у тому, що в ній будуть надаватися не тільки медичні послуги. Там також створені умови для проживання лікаря, який і працюватиме у цьому віддаленому районі.  Такий пілотний проект потрібно взяти за основу і розповсюджувати по області, особливо у сільській місцевості. Маємо великий дефіцит лікарів там, не вистачає медичних сестер, молодих спеціалістів. А в подібні амбулаторії, сучасно обладнані, комфортні для роботи, звичайно, поїде лікар із великого міста, - сказав Сергій Чернов, який взяв участь у відкритті амбулаторії.

Він також додав, що амбулаторії продовжують будуватися у віддалених селах області.

На реконструкцію, ремонт будівлі, проведення комунікацій під  амбулаторію та квартиру лікаря на Зачуговці з міського бюджету депутати виділили 1,2 млн гривень. Ще 300 тис. грн пішли на придбання необхідного медичного обладнання, меблів та інше. 

Читайте також: Імітована соляна печера з’явилася під Харковом (Фото) 

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта