Відомо, скільки харків'ян вступить до Збройних Сил України

16.03.2017 07:50 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Навесні лави ЗСУ, Національної гвардії та інших військових формувань поповнять 1200 юнаків з Харківської області.

Про це повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. За його словами, осінній призов на строкову військову службу в Харківській області пройшов успішно і був виконаний на 100 %.

«Осінній призов проходив в жовтні - листопаді 2016 року. Завдяки грамотній взаємодії з керівництвом ХОДА, за допомогою місцевих органів державної виконавчої влади планове завдання було виконано на 100 %. Призвали 934 людини, з яких 424 направлено на службу в ЗСУ і 510 - до інших військових формувань, - сказав військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін. - Що стосується весняного призову, то з березня триває оповіщення, виклик для проходження медкомісії, вивчення особистісних якостей призовників і підготовка до перших відправок, які будуть здійснені в квітні і травні».

Він також підкреслив, що комплектування частин Національної гвардії буде здійснюватися за змішаним принципом - територіально-екстериторіальному, а в підрозділи ЗСУ - тільки екстериторіально. Крім того, військовий комісар зазначив, що військовослужбовці строкової служби не будуть виконувати завдання в зоні АТО, а будуть перебувати в пунктах постійної дислокації.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта