Ялинка на півмільйона: у мерії прокоментували новорічні обновки

14.11.2016 13:29 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
У Первомайському вже готуються до новорічних свят. 11 листопада на позачерговій сесії міської ради депутати після тривалого обговорення прийняли рішення виділити близько 440 тис. грн на придбання новорічної ялинки...

...а також на придбання виробів для новорічних і різдвяних свят, з урахуванням роботи з монтажу світлодіодної продукції. 
Новорічну ялинку планують встановити на площі біля палацу культури «Хімік». Її монтаж, як повідомили «СК» у міській раді, планують у 20-х числах грудня. Тривале обговорення це питання отримало через те, що деякі містяни у соціальних мережах та окремі депутати міськради висловилися проти такого «дорогого придбання».
Як прокоментував перший заступник міського голови Первомайського Антон Орєхов, у минулі роки новорічні ялинка та святкування у Первомайському були бідними та похмурими. Цього ж року, оскільки міський бюджет перевиконано на 12 млн грн, і основні питання із запланованого, такі, як ремонт деяких доріг, приміщень ЦРЛ, закрили, то вирішили порадувати містян, а особливо дітей, новим, сучасним новорічним деревом.

- Ялинка буде штучна 8-метрова, із великим об’ємом світлодіодних гірлянд. Це сучасні технології, працюватиме відповідна програма. Буде красиво, помітно і обіцяємо святковий настрій у людей, - розповів телефоном Антон Орєхов. - Крім ялинки, матимемо ще у комплекті огорожу довкола ялинки та великі надувні фігури Дід Мороза та Снігурки.

У міськраді запевняють, що це вигідне придбання, адже ялинка прослужить до десяти років, до того ж її можна збільшити, докуповуючи нові секції. За словами заступника мера, під час голосування за це питання тільки двоє із тридцяти чотирьох депутатів Первомайської міськради утрималися.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Тетяна Василець