Юні телевізійники області відправляться до Німеччини

26.07.2017 09:02 Суспільство
Фото: Харківська облрада Фото: Харківська облрада
Фінальний тур ІХ Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко» цьогоріч відбуватиметься раніше, ніж зазвичай: із 6 по 9 вересня.

Про це повідомили у прес-службі Харківської облради.

За словами президента фестивалю, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, із 886 учасників, які надіслали на конкурс 1051 роботу, було відібрано 116 колективів із 33 країн, що підготували 134 роботи. Саме вони оцінюватимуться вітчизняними та міжнародними членами журі, а також демонструватимуться у кінотеатрах Харкова впродовж фестивальних днів.

- Половина фіналістів, - говорить Сергій Чернов, - українські студії. Радий повідомити, що будуть представлені майже всі області. Впродовж чотирьох днів, які діти перебуватимуть на Харківщині, вони традиційно  навчатимуться нового на майстер-класах; створюватимуть конкурсні  відео на визначену тему; розважатимуться на вечірніх дискотеках; дізнаватимуться про родзинки нашого краю на екскурсіях і, звісно ж, знаходитимуть нових друзів.

У контексті розширення міжнародних контактів телефестиваль «Дитятко» почав подорожувати світом. Цього літа делегати «Дитятка» побували у Польщі та Італії.

- Четверо майбутніх фільммейкерів стали учасниками програми культурного обміну «Brave kids» у Польщі, - розповів Сергій Чернов. - Впродовж трьох тижнів діти були частиною місцевої громади, брали участь у створенні телепроекту, що став своєрідним колажем культур і традицій. Цікаво, що у  проекті «Brave kids» телевізійний напрям з’явився уперше: досі діти з різних країн спільно працювали над розкриттям художніх та мистецьких талантів.

Ще троє делегатів «Дитятка» представили Україну в складі міжнародного журі на одному з найвідоміших дитячих кінозаходів  у світі – на фесті  «Giffoni» в Італії. Починаючи з 1971-го, щороку понад 2 тисячі  дітей з різних країн світу відвідують цю масштабну подію. Діти та підлітки дивляться фільми, дізнаються про процес кіновиробництва, а також є членами міжнародного журі. Щорічно «Giffoni»  залучає понад 100 тисяч гостей, режисерів, продюсерів і кінозірок.

У найближчих планах, повідомляє Сергій Чернов, подорож юних представників нашого фестивалю до Німеччини: «Дитятко» долучиться до складу журі 22 Міжнародного фестивалю дитячих і молодіжних кінострічок  «Schlingel».

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта