За минулий місяць армійський контракт підписали чотириста харків'ян

05.08.2016 07:05 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Про це повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За його словами, на Харківщині протягом липня цього року районні військові комісаріати значно активізували роботу щодо відбору громадян для проходження військової служби за контрактом, в результаті чого 400 мешканців області підписали контракт з оборонним відомством.

Найкраще впоралися із планом Шевченківський і Московський райвійськкомати міста Харкова, Балаклійський, Дергачівський, Чугуївський райони області — більше ніж на 100%. Не виконали планове завдання Немишлянський (Фрунзенський) район Харкова (82%), Богодухівський (75%), Зміївський (69%), Ізюмський (93%) і Лозівський районний військкомати (95%) області.

Всього ж з початку 2016-го військкомати регіону направили у військо понад 2000 воїнів-контрактників.

«Ми вже утричі перевищили минулорічні показники щодо відбору професійних військових. За сім останніх місяців офіцери райвійськкоматів провели близько 230 інформаційно-роз’яснювальних акцій, виступів на телебаченні чи на підприємствах перед потенційними призовниками, в ході яких розповідали про усі переваги та зростаючий престиж армійської служби», - розповів Юрій Калгушкін.

Військових Харківщини викликають на збори 

За словами віськового комісара області, робота по відбору кандидатів на контракт продовжується. У третьому кварталі Харківська область має виконати план у 780 осіб. У першу чергу лавам ЗСУ потрібні спеціальності сухопутних військ: стрілки, снайпери, водії БМП, наводчики, члени розрахунків зенітних установок, водії танків, артилеристи.

13 серпня на площі Свободи у Харкові відбудеться друга інформаційно-роз’яснювальна акція «Армійський контракт», під час якої усім зацікавленим розкажуть про умови служби за контрактом. також на площі демонструватимуть військову техніку, що зараз на озброєнні ЗСУ.

Юрій Калгушкін також зазначив, що з підняттям у січні цього року грошового забезпечення рядовим контрактникам до рівня 7000 гривень хлопці та дівчата стали більше цікавитися службою.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта