За рахунок чого виросли ціни на путівки в дитячі табори Харківщини

29.04.2015 10:19 Суспільство
http://bg.ru http://bg.ru
За літній відпочинок дитини батькам цього року доведеться заплатити більше. Підвищені ж ціни виправдовують кращим харчуванням.

Дитячий відпочинок на території Харківської області в порівнянні з минулим роком подорожчав у середньому на 700-800 грн, - розповіла начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. Згідно з даними попереднього моніторингу, середня вартість путівки наразі становить 3473 грн, або 165,4 грн за добу.

- Вартість путівок у комунальних таборах складає 2,2-3 тис. грн, в приватних - 3,3-3,8 тис. грн за зміну. Більше 5 тис. грн будуть коштувати путівки в санаторно-курортні заклади, - розповіла Лариса Козлова.

Є дитячі закладі і з серйознішою ціновою політикою. Наприклад, за відпочинок дитини у таборі "Ялинка" Зміївського району просять 4,8 тис. грн, а у таборі "Факел" Балаклійського району аж 10 тис. грн.

Ріст цін на путівки чиновники пояснюють покращенням харчування. Так, враховуючи, що денне проживання дитини в таборі коштуватиме 160-180 грн, на їжу має витрачатися левова частина батьківських коштів - 80-100 грн. Минулого року вартість харчування становила всього 40-50 грн в день.

Як розповіла Лариса Козлова, уряд ще в минулому році вніс зміни до законодавства щодо норм харчування в дитячих санаторіях та оздоровчих таборах України. Вони набрали чинності з січня 2015 року. Тепер харчування відповідає реальним фізіологічним потребам дітей. Діти отримуватимуть більше м'яса, м'ясопродуктів, риби, свіжих овочів, фруктів, соків. Для дітей 11-17 років підвищилися норми споживання масла, круп, макаронних виробів, бобових. При цьому асортимент меню став більш різноманітним.

- Збільшилася калорійність страв і, відповідно, вага порцій. Тому можу гарантувати, що діти не будуть недоїдати в таборах. Це питання ми контролюємо з усіма відповідними обласними службами, - запевнила Лариса Козлова.

Кіра Малєжик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта