У зоні АТО від кулі снайпера загинув захисник із Харківщини (Фото)

12.05.2017 14:15 Суспільство
Фото із соціальної мережі Фото із соціальної мережі
За словами друзів, чоловік прагнув потрапити до зони АТО.

Трохи більше місяця і йому б виповнилося 20 років. Молодий, повний сил, «душа компанії» та патріот Денис Кочубей із невеликого села на півдні Харківщини 26 червня святкував би свій день народження. 

Після закінчення дев’ятого класу місцевої загальноосвітньої школи він продовжив навчання у професійно-технічному училищі сільськогосподарського напрямку у смт Юріївка, Дніпропетровської області. Минулого року 15 вересня парубок вирішив підписати  контракт зі Збройними Силами України і поїхав виконувати свій патріотичний обов'язок до 53-ї окремої механізованої бригади. У власне зону проведення антитерористичної операції потрапив на початку цього квітня. Військова служба просувалася добре, допоки 9 травня Денис не заступив на чергування. Востаннє.

Денис Кочубей отримав поранення поблизу смт Луганське Бахмутського району Донецької області. Воно виявилося не сумісним із життям. Волонтери та медики підхопили його, але не встигли довезти живим до медичної частини. За словами побратимів, Денис пав від снайперської кулі.

Як такого позивного у хлопця не було, бо мав і без того звучне прізвище. Так і кликали, Кочубей.

На батьківщині в останню путь 19-річного Дениса Кочубея проводжали 11 травня. Розділити скорботу з його рідними прийшли не тільки односельці, але й жителі сусідніх населених пунктів, друзі та одногрупники, побратими по зброї. Військові почесті, оркестр, залпи у небо, добрі слова на честь Дениса…

- Дениса знаю по «учебці» у Десні (169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» - Ред.). Ми були в різних взводах, часто не спілкувалися, але пам'ятаю, як доброго гарного хлопця. Пам'ятаю, як він підстригав мене… Справжній патріот, він тоді говорив «швидше б в АТО з цієї «учебки»... Дуже шкода і боляче, що йдуть від нас наші найкращі хлопці-герої», - написав, дізнавшись про смерть Дениса, у соціальній мережі товариш по службі Олександр Кукалов.

Батьки втратили сина, без рідного брата зосталася одинадцятирічна дівчинка. У його рідному селі Криштопівка розповідають, що ця родина благополучна, працьовита. Батько – тракторист, мати – завідувачка місцевого ПСП «Тернівка». Денис був добрим і веселим парубком, «душею компанії», мав багато друзів. 

- Він був у тому чудовому віці, коли життя бурлить і кипить. Просто не віриться, що таке сталося, а наше село не оминула ця біда, - говорить сільський голова Криштопівки Олександр Линник.

За його словами, громада ініціюватиме встановлення меморіальної дошки на честь воїна у школі, де той вчився, звісно, якщо цього захоче родина.

До слова, зараз захищають Україну троє хлопців із Криштопівки. Це Сергій Яковлєв, Дмитро Субота та Вадим Лиман. Ще двоє юнаків 13 травня відбувають на проходження строкової служби. Загалом село має вже понад десяток ветеранів новітньої війни.

Денис Кочубей став дев’ятим загиблим воїном у зоні проведення антитерористичної операції з Близнюківщини.

Тетяна Василець

 

Джерело: SLK
Автор: Тетяна Василець