ДАІ ловитиме порушників гарпуном

25.01.2013 11:58 Влада
http://www.autocentre.ua http://www.autocentre.ua
В цьому році Державтоінспекція готовить низку нововведень. Зокрема пости ДАІ обладнають надсучаниим приладами фотовідеофіксації, які створені на базі розробок аерокосмічного агенства NASA

Проте зміни будуть не лише технічними.  Про новації ДАІ під час відео-конференції у Кабміні повідомив начальник Департаменту Державтоінспекції МВС України Валерій Лозовий. У заході також взяли участь представники правоохоронних органів та громадських організацій Дніпропетровської, Одеської, Харківської та Львівської областей.

Керівник Державтоінспекції розповів про зміни до Правил дорожнього руху, нові правила  оформлення, реєстрації, перереєстрації транспортних засобів, спрощення реєстраційно-екзаменаційних операцій тощо. Представники регіонів ставили запитання та отримували змістовні відповіді.

- Невдовзі стане можливим оформлення довідок-рахунків на транспортні засоби при їх перереєстрації без зняття з обліку, а також продаж транспортних засобів, отриманих у спадщину, без їх попередньої перереєстрації на спадкоємця. Саме про це йдеться у проекті постанови, який вже подано на розгляд Кабінету МіністрівУкраїни, - зазначив  Валерій Лозовий.

Поряд з цим триває переоснащення й забезпечення підрозділів ДАІ сучасними приладами фіксації порушень правил дорожнього руху з функціями фото- відеозйомки. На автошляхах держави відновлено роботу 95 стаціонарних постів ДПС ДАІ. Їх основні завдання – надання допомоги учасникам дорожнього руху, захист їх прав та законних інтересів, а також виявлення і припинення правопорушень. В минулому році ці об’єкти були обладнані системами «Відео-контроль-Рубіж», які в автоматичному режимі здійснюють відеофіксацію транспорту з розпізнаванням номерних знаків та перевірку їх за розшуковим реєстром.

- У поточному ж році в діяльність ДАІ впроваджуються автоматичні комплекси «Гарпун». Цей прилад фіксує перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, передає інформацію на віддалені стаціонарні пости ДПС або мобільним нарядам ДАІ, працівники яких вживають відповідних заходів, - повідомив  Валерій Лозовий

Він зазначив, що поставлено завдання до 1 червня на всіх 95 стаціонарних постах ДАІ замінити застарілі прилади на нові, які мають функції фотовідеофіксації порушень швидкісного режиму. Перш за все системи будуть встановлюватися автошляхах державного значення.

Автор: Администратор сайта