Дороги в харківські ліси закрили шлагбаумами. Подробиці

19.08.2013 10:00 Влада
http://www.dvinainform.ru/ http://www.dvinainform.ru/
Останні дні в Харкові панує дуже спекотна погода.

Чи готові в лісах і на водоймах області до надзвичайних ситуацій, розповів у ході прес-конференції директор Департаменту цивільного захисту Харківської облдержадміністрації Володимир Фадєєв.

На сьогодні через високу температуру повітря в Україні оголошено пожежонебезпечний період, орієнтовно він триватиме до кінця вересня. В області на цей час заборонено в’їзд у хвойні ліси, тому реалізуються спеціальні заходи, спрямовані на виконання цього рішення. Володимир Фадєєв нагадав, що подібні заходи запроваджуються щорічно.

– З початку пожежонебезпечного періоду в області перекривають усі дороги в ліси, щоб закрити проїзд машинам. Там, де є можливість, установлюють шлагбауми, де такої можливості немає – дороги переривають. Заборону на в’їзд введено розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації, вона діятиме до кінця пожежонебезпечного періоду, – зазначив Володимир Фадєєв.

Проте, стверджує Володимир Фадєєв, на території Харківської області виникає у чотири рази менше пожеж, ніж в інших регіонах України. Також рівень усіх лісових загорянь на Харківщині не вирізняється великими масштабами. У кожному з випадків загоряння були низові – тобто, горіло тільки листя, голки, так звана низова підстилка.

– Протягом тижня на території регіону виникає від трьох до чотирьох пожеж у лісах області. Ми маємо постійний зв’язок із держлісгоспами, тож на сьогодні жодного гектара лісу не вигоріло, – сказав Володимир Фадєєв.

За словами директора Департаменту цивільного захисту, найчастіше причиною займання в лісах залишається людський фактор.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №98 від 17.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта