Генерал-майор Віктор Козицький розповів про свої перші кроки у міліції

20.12.2012 15:14 Влада
http://www.novostimira.com.ua http://www.novostimira.com.ua
Начальнику ГУ МВС України у Харківській області Віктору Козицькому присвоєне звання генерал-майора.

Відповідний Указ №706-2012 підписав Президент України Віктор Янукович.

На честь святкування Дня міліції головний міліціонер Харківщини розповів кореспонденту "СК" про свої перші кроки в міліції та середній вік оперуповноважених, що працюють у нашій області.

– Спілкуючись із журналістами, ви неодноразово казали, що міліція за останні роки істотно «помолодшала». Чи позначається молодий вік середньої ланки співробітників органів внутрішніх справ на їхній професійності?

– У різні часи за роки незалежності було проведено оптимізацію кадрового складу органів внутрішніх справ, у результаті якої працівники міліції при певній вислузі років звільнювалися з органів внутрішніх справ. У зв’язку з цим відбулось вимивання середньої ланки співробітників міліції – це оперуповноважені карного розшуку, старші опери, дільничні інспектори. Це як раз ті спеціалісти, які могли ще працювати, а їм прийшлось звільнюватися з органів. І сьогодні, на жаль, середній вік оперуповноваженого – 30 років. Коли я прийшов у міліцію, то у мене були наставники, яким вже виповнилося 40 років. Це ті люди, які все розуміли і могли навчити молодь азам професії. Сьогодні за випускником університету внутрішніх справ, який прийшов на службу до міліції, закріплюється наставник, у якого строк служби – 3 роки, він, по суті, сам ще не набув досвіду. На жаль, така проблема є в міліції.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта