Харківська Оксана Макар розповіла, що думає про хлопців, що знущались над нею

17.05.2013 08:11 Влада
http://www.segodnya.ua/ http://www.segodnya.ua/
17-річна харків’янка, що отримала 90% опіків тіла після дружньої вечірки, Юлія Ірніденко, прийшла до тями і почала давати покази слідчим.

Її стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості, дівчина переведена з реанімації до палати опікового відділення.

Слідчі дуже ретельно вивчають обставини справи, що сталася 11 травня у Харкові, коли під час вечірки дівчину облили самогоном та підпалили, наголосив прокурор міста Харкова Євген Попович.

Він повідомив, що оскільки постраждала неповнолітня, то перший її допит проходив у присутності адвоката і психолога.

- Потерпілій надано весь комплекс медичної допомоги. Юля у свідомості, її допитували у присутності адвоката та психолога. Постраждалу оглядав гінеколог. Об’єктивних даних щодо замаху чи зґвалтування дівчини у слідства немає. Подія кваліфікована, як замах на умисне вбивство з особливою жорстокістю, - говорить Євген Попович.

За словами прокурора міста, всі учасники вечірки оглянуті для встановлення ступеня сп'яніння, вживання наркотиків та отримання тілесних ушкоджень. Вивчено особистості молодих людей. За інформацією прафоохоронців, хлопці не притягувалися до кримінальної відповідальності, не мають родинних зв'язків з високопосадовцями.

- Ми детально вивчаємо місцезнаходження кожного з учасників тієї вечірки і повинні дати правову оцінку дій кожного з них, - говорить прокурор. – Достеменно відомо, що один з компанії покинув місце пригоди до конфлікту, це підтверджує конс’єрж під’їзду. Другий хлопець після випитого алкоголю заснув. Залишаються двоє: син господаря квартири і сусід знизу, наш підозрюваний. Ми перевіряємо алібі і покази кожного, щоб встановити – чи носили ці дії узгоджений або індивідуальний характер.

Євген Попович відмітив, що міліція наразі підозрює того хлопця, який приніс під утро в квартиру самогон. Ніяких даних про здійснення насильства у правоохоронців нема. Дівчина характеризує компанію позитивно. 

Одному з учасників вечірки повідомлено про підозру. Наразі він заарештований за рішенням слідчого судді і знаходиться у Харківському СІЗО. Хід слідства контролює прокуратура Харківської області. Винному загрожує від 10 до 15 років позбавлення років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо,  11 травня у Харкові  вечірка приятелів на честь проводів у армію  закінчилася важким злочином. О п'ятій ранку до компанії трьох молодих людей і 17-річної дівчини приєднався сусід, який приніс 3 літри самогону. Спробувавши домашній алкоголь, приятелі сп’яніли ще більше. Один з них пішов додому, другий заснув та проспав до прибуття правоохоронців. Двоє хлопців намагалися привести до тями Юлю за допомогою душу. Після словесної перепалки у ванній кімнаті, один із них вилив на голову дівчини залишок самогону з бокалу та підпалив. 
За іронією долі врятувала потерпілу мати підозрюваного – саме вона викликала швидку і супорводжувала дівчину до лікарні.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта