Людина Януковича доглядатиме 5 харківських неповнолітніх злочинців

14.08.2013 12:56 Влада
http://rozvitok.org/ http://rozvitok.org/
Показник дитячої злочинності на Харківщині знизився.

Як розповів сьогодні під час робочого візиту до Харкова Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, показник дитячої злочинності в Україні у порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротився на 36 %. Що ж стосується Харківської області, то цього року кримінальних правопорушень неповнолітніми було здійснено на 42 % менше, ніж торік.

- Якщо за сім місяців 2012 року правопорушення скоїли 443 дитини, то у 2013-му — 259. Крім того, на 64 % зменшилася кількість злочинів, скоєних дітьми. У минулому році — 578 злочинів, цього року — 346, - пояснив Уповноважений Президента.
Задля подальшого зменшення рівня дитячої злочинності проводяться профілактичні заходи. Зокрема, владні структури спільно із соціальними службами несуть персональну відповідальність за неповнолітніх, які нещодавно звільнилися із місць позбавлення волі.

- Я, наприклад, особисто патроную п'ятьох дітей-мешканців Харківської області, які протягом минулого місяця вийшли із колоній. Допомога стосується влаштування на роботу чи навчання, підтримки родини, у якій дитина проживає. Усе це робиться задля того, щоб ця молода людина не потрапила назад у те середовище, звідки тільки-но вийшла, - сказав Юрій Павленко.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта