Меморандум в режимі online підписали у Харкові

16.07.2013 11:40 Влада
Відстань між Харківською областю та американським штатом Міннесота становить близько восьми тисяч кілометрів.

Але 15 липня ці два регіони за одну мить стали ближче один до одного.

 Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області та громадська організація «ІСА — Україна» підписали Меморандум про співпрацю під час відеоконференції "Оnline події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі", яка є одним із заходів в області, спрямованих на реалізацію в регіонах завдань Президента України про реформування місцевого самоврядування.

Підписання Меморандуму про співпрацю зі штатом Міннесота передбачає довгострокове співробітництво, метою якого є  сприяння забезпечення соціально-економічного та гуманітарного розвитку громад.

Так, наприклад, з 2014 році у керівників місцевих рад буде можливість долучитися до міжнародного проекту «Україна – Міннесота». У травні 2014 року делегація управлінців з Міннесоти прибуде на Харківщину, а у вересні того ж року делегація Харківської області має відвідати американський штат. В рамках проекту американські колеги вивчатимуть місцевий досвід та запропонують свій варіант стратегічного розвитку територій. Великі сподівання на майбутні відносини між  Харківщиною та Міннесотою покладає також президент фонду «ІСА — Україна» Річард Фурсман.

- Ми щойно підписалися на землетрус, на нас чекає велика робота, - не приховуючи посмішки, розповідає пан Фурсман. - Але, з іншого боку, працюючи разом інтернаціональною командою, ми спроможні спільно обговорювати та знаходити підходи щодо вирішення тих проблем, з якими ми зустрічаємось кожен день та боремось.

У свою чергу, як зазначив у ході відеоконференції «Online події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі» президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голова Харківської облради Сергій Чернов, підписання Меморандуму є свідченням правильності обраного шляху щодо формування дієвого громадянського суспільства.

- Ми можемо приймати якісь рішення тільки тоді, коли громадські організації, активісти та ініціативні люди будуть залучені у реалізацію конкретних заходів, які необхідно реалізувати, - зазначив Сергій Чернов.

За словами голови Харківської облради Сергія Чернова, підписання Меморандуму є позитивним продовженням розвитку відносин з іноземними партнерами. Нагадаємо, що реалізацію стратегічного плану співпраці між Україною та штатом Міннесота  розпочато ще з 2012 року. У жовтні того ж року було організовано навчальний візит українських школярів до штату Міннесоти, а місцевий благодійний фонд передав до Харкова книжки. За інформацією українсько-американських сторін,  незабаром передбачається  розвиток торговельних відносин між регіонами та створення філіалів українських підприємств в Міннесоті.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта