На розвиток енергоефективності Харківщини виділять чверть мільйона

10.08.2015 13:10 Влада
Фото: workout.com Фото: workout.com
Наступного року область може отримати майже 250 млн грн на реалізацію проектів з енергозбереження від Фонду регіонального розвитку.

Як у ході селекторної наради розповів начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Олексій Білоцький, отримати гроші на проекти з енергоефективності  та запровадження альтернативних джерел опалення можна з Фонду регіонального розвитку (ФРР). З нього громадам щороку виділяються гроші на реалізацію тих чи інших проектів. Зокрема, останніми роками перевагу отримають саме проекти з енергоефективності та енергозбереження.

- На 2015 рік список проектів, які будуть профінансовані, вже складений. Що стосується 2016 року, то зараз ведеться робота зі збору заявок на участь. Всі заявки та проекти розглядатиме профільна комісія, - розповів Олексій Білоцький.

Наразі не всі райони однаково активно співпрацюють з ФРР. На сьогодні подано всього 25 проектів на суму 78 млн грн. Проекти подали лише 16 районів області. Серед передовиків - Первомайський, Куп'янський, Борівський, Харківський, Красноградський, Сахновщинський райони.

- В той же час не всі райони хочуть використовувати цю можливість у фінансуванні або не до кінця розуміють значущість цих заходів. Такі райони, як Шевченківський, Близнюківський, Богодухівський, Вовчанський, Дворічанський, Дергачівський, Коломацький, Краснокутський, Печенізький і Чугуївський, на сьогодні не подали на комісію жодного проекту, який би міг бути розглянутий на 2016 рік, - сказав Олексій Білоцький.

Подати заявки на участь у проектах ФРР можна до 15 серпня. Наразі розглядається питання щодо продовження цього терміну ще на п'ять днів - до 20 серпня. Райони ж мають бути у першу чергу самі зацікавлені в участі, адже вони отримають живі гроші на вкрай важливі сьогодні проекти. Всього з ФРР для області на 2016 рік за прогнозами буде виділено близько 250 млн грн.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта