Непридатних до мобілізації харків'ян повторно відправлять на медкомісії

13.07.2015 07:05 Влада
Фото: maxpark.com Фото: maxpark.com
Таке розпорядження дав всім медкомісіям військкоматів області заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Хід шостої хвилі мобілізації та результати призову на строкову службу обговорювали на селекторній нараді у Будинку рад. Так, за інформацією заступника обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, план призову на строкову службу в Харківській області виконано на 101 %. При плані 1200 чоловік Харківщина направила до військових частин 1213 призовників.

- Практично всі призовні комісії виконали планове завдання, крім призовних комісій міста Люботина та міста Куп'янська. Відзначаю роботу накраще призовних комісій Барвінківського району, Дергачівського, Нововодолазького, Лозівського, Чугуївського, Дзержинського та Орджонікідзевського районів міста Харкова, - розповів Юрій Калгушкін.

В обох містах, які недовиконали план призову, було прийнято адміністративні заходи: у Куп'янську звільнений голова призовної комісії, в Люботині - начальник військово-облікового столу.

Також невдовзі запланована перевірка всіх підприємств області на предмет роботи військово-облікових столів і контроль передачі до прокуратури усіх матеріалів щодо тих, хто відмовляється приймати повістки або, прийнявши, не з’являється до військкоматів.

Заступник голови ХОДА Вячеслав Аббакумов також попросив внести до протоколу селекторної наради доручення медкомісіям військкоматів провести додаткове обстеження військовозобов'язаних, яких було визнано непридатними до служби під час проведення попередніх хвиль часткової мобілізації.

Нагадаємо, шоста хвиля часткової мобілізації стартувала в Україні 19 червня, вона триватиме 60 днів і завершиться 18 серпня.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта